BEZOČNA KRAĐA PRILOGA ZA LEČENJE DETETA: Novac koji je skupljan za malog Pavla ukrali nepoznati lopovi, kamere ih snimile (VIDEO)

Novosti online

28. 02. 2023. u 23:46

NOVAC koji je skupljan za lečenje teško obolelog Pavla Paunovića ukrala je grupa od četvoro mladića. Koliko je odneto nije poznato.

БЕЗОЧНА КРАЂА ПРИЛОГА ЗА  ЛЕЧЕЊЕ ДЕТЕТА: Новац који је скупљан за малог Павла украли непознати лопови, камере их снимиле (ВИДЕО)

Foto Budi human

Video snimak ove bezočne krađe proširio se društvenim mrežama.

Pavle je rođen kao zdravo dete iz uredne trudnoće. Pre druge godine života je oboleo od Nefrotskog sindroma – sindroma oboljenja bubrega, koji je autoimuna bolest. Ubrzo nakon toga mu je dijagnostifikovan i autizam.

Pavle zbog držanja bolesti pod kontrolom pije velike doze kortikosteroida, koje utiču negativno na imuni sistem, na rast, razvoj, vid, gustinu kostiju...

Zbog pogoršanja stanja planirana je biopsija bubrega i promena terapije na lekove iz grupe ciklosporina, što je mnogo jača terapija i dodatno bi uticala na njegov organizam. Kako bi se zaustavila progresija bolesti, po savetu lekara, Pavle bi trebalo da bude podvrgnut tretmanu transplantacije matičnim ćelijama. Tretman bi bio od značajne pomoći i za autizam. Takođe su neophodna sredstva i za intenzivne tretmane sa psihologom i logopedom.

Za Pavlovo srećnije detinjstvo! Budimo humani!

Pomozimo Pavlu!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA SAMO DVA SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana