"PAO" NA GRANICI AUSTRIJE I NEMAČKE: Sve o hapšenju osumnjičenog za ubistvo Novosađanina Jovana Janićijevića

Lj. Preradović

03. 02. 2023. u 08:00

SEDMODNEVNA potraga za osobom koja je 24. januara uveče usmrtila Novosađanina Jovana Janićijevića (47), vlasnika menjačnice "Jole", rezultirala je hapšenjem njegovog sugrađanina Bojana J. (44).

ПАО НА ГРАНИЦИ АУСТРИЈЕ И НЕМАЧКЕ: Све о хапшењу осумњиченог за убиство Новосађанина Јована Јанићијевића

Mesto zločina u naselju Adice/Jovan Janićijević, Foto Z. G./privatna arhiva

Osumnjičenom, za kojim je bila raspisana međunarodna poternica, lisice na ruke su stavljene na granici između Austrije i Nemačke i on je sproveden u ekstradicioni pritvor.

Janićijević i Bojan J. su, prema nezvaničnim saznanjima, dugogodišnji poznanici. Navodno, osumnjičeni je do pre nekoliko godina držao više restorana brze hrane u gradu, ali su zatvoreni jer je zapao u dugove. Nepotvrđena je i priča da se u poslednje vreme i kockao, pa se ne isključuje mogućnost da je pljačka motiv ovog zločina.

Kako nezvanično saznajemo, Janićijević je kobne večeri kod sebe, kada je krenuo da se nađe sa nekim od koga je dobio poruku preko mobilnog telefona, imao dve torbice. Jednu, u kojoj su bili dinari, pominje se suma od oko dva miliona dinara, a u drugoj je bilo više desetina hiljada evra. Za vreme uviđaja, u kolima je, na zadnjem sedištu pronađena samo torbica sa izvesnom sumom deviza, pa se pretpostavlja da je osoba koja je Jovana usmrtila sa 22 uboda oštrim predmetom, najverovatnije nožem, odnela torbicu sa dinarima. Jedan od meštana naselja Adice, gde se dogodio krvavi zločin, ispričao je da je čuo da je tu nađeno oko 150 evra i da je na novčanicama bilo krvi.

OSUMNjIČEN Bojan J. Foto privatna arhiva

Jovanovi poznanici i prijatelji posle saznanja ko je uhapšen i osumnjičen za njegovo ubistvo, kažu da im je bilo sumnjivo što Bojan J., sa kojim je vlasnik menjačnice bio dobar, i ranije mu često menjao novac, nije bio na sahrani.

- Kada je zapao u dugove, osumnjičenog su mnogi počeli da izbegavaju, ali Jovan nije, nastavio je i dalje sa njim da se druži - priča jedan Janićijevićev poznanik. - Jovan je bio dobar i pošten, svakome je hteo da učini i pomogne. Valjda je zbog toga i tragično nastradao.

DVOJICA MISTERIOZNIH

I DALjE je nepoznato ko su dvojica muškaraca starosti između 35 i 40 godina koji su se iste večeri, dok je u Ulici nova 34 u Adicama, gde je pronađeno Jovanovo beživotno telo i trajao uviđaj, bili u Urgentnom centru i raspitivali se o Janićijeviću, da li je primljen i u kakvom je stanju. Jedan je rekao da je brat, a drugi se predstavio kao familija. Kada im je rečeno da informacije mogu da daju samo najbližim članovima porodice, ova dvojica su otišla. O tome je obaveštena policija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba