PSIHOLOG O SLUČAJU ANE VOLŠ: Govorio o psihotičnim ubicama, otkrio zašto se odlučuju da raskomadaju telo

Novosti online

30. 01. 2023. u 20:15

KRIMINALNI psiholog tvrdi da to što je Brajan Volš navodno raskomadao telo supruge Ane Volš ne ukazuje na to da je on "psihotičan", već govori o uznemirujućoj metodi.

ПСИХОЛОГ О СЛУЧАЈУ АНЕ ВОЛШ: Говорио о психотичним убицама, открио зашто се одлучују да раскомадају тело

Foto: Instagram/anawalshe/Craig F. Walker/The Boston Globe via AP, Pool

Dr Luis B. Šlezinger, profesor psihologije Džon Džej koledžu za krivično pravosuđe, detaljno je objasnio zašto je Brajan verovatno raskomadao svoju ženu, Anu Volš, nakon što ga je tužilaštvo optužilo za to.

Brajan Volš je 17. januara na Okružnom sudu u Kvinsiju optužen za ubistvo supruge Ane. Iako Šlezinger ne sarađuje sa organima za sprovođenje zakona u slučaju nestale Ane Volš, on se u prošlosti bavio slučajevima koji uključuju raskomadanje tela. Tvrdio je da počinioci u situacijama u kojima je žrtva raskomadana nikada nisu bili "psihotični".

Dva glavna dokaza protiv Brajana su testera za metal koja je navodno pronađena među smećem u kontejneru blizu kuće njegove majke Dajane Volš u Svompskotu i krvavi, slomljeni nož koji je pronađen u podrumu Anine kuće u Kohasetu.

U danima pre nego što je prijavljen nestanak Ane Volš, Brajan je na internetu tražio "kako da odložim telo žene od 52 kilograma", prema njegovoj istoriji pretraživanja interneta. Optuženi je takođe kupio sredstva za čišćenje u vrednosti od 450 dolara u Home Depotu, prema video dokazima.

U intervjuu za britanski "San", Šlezinger je rekao da "moramo da posmatramo ovo iz referentnog okvira prestupnika".

- Možete da pomislite da je sigurno bio psihotičan, ali ne, uopšte nije. Nikada nisam imao slučaj da je prestupnik bio psihotičan - rekao je Šlezinger.

Šlezinger je istakao da je raskomadanje tela tipična taktika rešavanja problema i da nema nikakve veze sa pravnim psihičkim stanjem počinioca.

- Izlazak iz kuće sa mrtvim telom nije lako, to je veoma teško pa je raskomadanje tela rešenje za ovo - rekao je on.

Prema Šlezingeru, veliki razlog zašto kriminalci odlučuju da raskomadaju svoje žrtve je da se otarase tela.

- Ovo se obično dešava kada se ubistvo dogodilo u nečijoj kući. Na primer, zato što ubijete svoju ženu, kako da iznesete telo iz kuće?. To je veoma teško, tela su velika, veoma su teška kada su mrtvi. Dakle, ono što će uraditi je da raskomadaju telo da bi ga odložili - rekao je on.

Šlezinger je rekao da bi većina kriminalaca jednostavno ostavila telo žrtve da se ubistvo dogodilo negde daleko, na primer u šumi.

- Ne znam životnu situaciju Brajana Volša, ali u njegovom umu, on nije mogao samo da izvuče telo i stavi ga u auto. Znate, na taj način ćete biti uhvaćeni. Ljudi će te videti. Mnogo je teže nego što mislite - zaključio je on.

Da podsetimo, Brajan Volš je uhapšen 8. januara zbog ometanja istrage, pre nego što je optužen za ubistvo.

Na sudu će se opet pojaviti 9. februara, dok se istraga nastavlja, a telo Ane Volš još uvek nije pronađeno.

(Telegraf)

BONUS VIDEO: BRAT UMRO ZA BRATOM - Drama u Lipničkom Šoru kod Loznice

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

UKRAJINSKA PROLEĆNA KONTRAOFANZIVA USKORO POČINJE: Reznikov govorio o velikom napadu - tenkovi su ključni, zavisi od vremena