POTEGAO PIŠTOLJ POSLE SVAĐE: Optužnica protiv Slaviše Panića (46) zbog ubistva Radislava Aksentijevića (55)

S. B.

09. 08. 2022. u 08:42

VIŠE javno tužilaštvo u Kruševcu podiglo je optužnicu protiv Slaviše Panića (46), kojom mu se na teret stavlja ubistvo Radislava Aksentijevića (55) u Kaoniku kod Kruševca, 3. decembra prošle godine.

ПОТЕГАО ПИШТОЉ ПОСЛЕ СВАЂЕ: Оптужница против Славише Панића (46) због убиства Радислава Аксентијевића (55)

Mesto na kojem je ubijen Radislav Aksentijević, Foto S. Babović

Optužnicom je pored ubistva obuhvaćeno i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i ekplozivnih naprava. Kako nam je rečeno u Tužilaštvu, Viši sud je potvrdio optužnicu.

Aksentijević je usmrćen na seoskom putu hicima iz pištolja, nanetim u predelu stomaka.

Preminuo je na licu mesta, gde je nađena i njegova puška, koju je poneo sa sobom. Krvavom epilogu, kako se tvrdi, prethodio je nešto ranije verbalni sukob, u vezi sa poljoprivrednom mehanizacijom i pokvarenim kompresorom, između Slaviše i Radislava.

Ta rasprava odigrala se pred svedocima, a jedan od njih, Milivoje Gajić, uspeo je da ih razdvoji. Pokazaće se, ne zadugo, jer su, navodi se, u međuvremenu optuženi i žrtva imali dogovor da se ponovo susretnu na periferiji Kaonika i rasprave stvar.

- Odveo sam Rašu kući, ali je ispred mene pobegao, pa sam pozvao Slavišu i rekao da ne ide na to mesto - kaže Gajić. - Nažalost, nisu me poslušali.

Foto Fejsbuk

Kako smo svojevremeno objavili, Radislav nije mogao da pređe preko uvreda, koje mu je, tvrdi se, sasuo Slaviša i rešio je da se nađe sa njim na ranije dogovorenom mestu. Sa sobom je poneo pušku, a u isto vreme, prema onome što je objavljeno, Slaviša je seo u auto i krenuo na mesto susreta, sa pištoljem.

Epilog susreta je poznat. U okviru istrage rađeno je više veštačenja, uključujući i psihijatrijsko veštačenje osumnjičenog.

Panić je pet dana bio u bekstvu. Lociran je i uhapšen u kući poznanika u Mudrakovcu.

Među naramcima drva, pronađen je i pištolj kojim je počinjeno ubistvo.

ĆERKA: BIO JE NESEBIČAN

OTAC se nesebično davao za selo. Bio je dobar čovek, komšija, svima je pomagao, a kao član Saveta mesne zajednice radio je na asflatiranju ulica, sređivanju platoa ispred Doma kulture, pomagao je fudbalskom klubu - posvedočila je nakon ubistva, za "Novosti", Radislavljeva ćerka Nevena Aksentijević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a