NEBOJŠA STEFANOVIĆ I DIJANA HRKALOVIĆ POZVANI U POLICIJU: Oglasio se MUP

Novosti onlajn

23. 06. 2022. u 14:08

POVODOM iznetih tvrdnji i drugih navoda koje su proteklih dana putem medija iznosili ministar odbrane Nebojša Stefanović i bivša državna sekretarka Ministarstva unutrašnjih poslova Dijana Hrkalović, ističemo da će po nalogu Višeg javnog tužilaštva, Sektor unutrašnje kontrole Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije postupati u okviru svojih nadležnosti i zakonskih ovlašćenja.

НЕБОЈША СТЕФАНОВИЋ И ДИЈАНА ХРКАЛОВИЋ ПОЗВАНИ У ПОЛИЦИЈУ: Огласио се МУП

Foto: M. Anđela/Tanjug

Gospodin Stefanović i gospođa Hrkalović, kao nekadašnji najviši rukovodioci Ministarstva unutrašnjih poslova, pozvani su na razgovor od strane Sektora unutrašnje kontrole radi utvrđivanja svih činjenica i okolnosti na navode koje su iznosili u javnosti.

Oglasio se Stefanović

Ministar odbrane Nebojša Stefanović se obratio putem društvene mreže Tviter, nakon što je MUP njega i bivšu državnu sekretarku Dijanu Hrkalović pozvao na saslušanje u SUK.

- Sutra ću pomoći našim državnim organima da rasvetle događaje o kojima se govorilo u javnosti i da konačno dođemo do istine. Drago mi je da padaju u vodu i laži o tome kako imam nekakvu zaštitu, koje i plasiraju oni koji se plaše pravde - napisao je on na Tviteru.

"Sa njima će se obaviti razgovor u svojstvu građana"

Radi neophodnih pojašnjenja u vezi sa postupanjem Višeg javnog tužilaštva (VJT) u Beogradu i Sektora unutrašnje kontrole (SUK) MUP-a VJT saopštava:

U okviru postupanja po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu za prikupljanje informacija i obaveštenja radi odgovarajućih provera navoda bivše državne sekretarke Dijane Hrkalović, Sektor uturašnje kontrole MUP-a obaviće razgovore sa Nebojšom Stefanovićem i Hrkalović u svojstvu građana. 

Oni su pozvani da iznesu saznjanja radi ocene eventualnog postojanja elemenata krivičnih dela iz nadležnosti Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, dok u  pogledu eventualnog postojanja elemenata krivičnih dela protiv službene dužnosti izvršenih od strane Hrkalovićke ili Stefanovića, isključivu nadležnost ima Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Po nalogu VJT, SUK će prikupiti i druge informacije, obaviti potrebne razgovore i pribaviti obaveštenja koja su potrebna u cilju utvrđivanja ima li elemenata nekog krivičnog dela koje je iz nadležnosti Višeg javnog tužilaštva u Beogradu. 

Nalog SUK-u prvenstveno se odnosi na proveru navoda Hrkalović u vezi sa postupanjem načelnika Odeljenja za borbu protiv droga Slobodana Milenkovića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (9)