MARIJA BOJOVIĆ SVEDOČILA PRED SUDOM U PODGORICI: Sa Lukom nemam kontakt, Nikolu su ubili kada sam bila na putu

Novosti online

11. 04. 2022. u 11:12

PRED podgoričkim Višim sudom danas je u svojstvu svedoka i predstavnika oštećene porodice svedočila Marija Vasiljković Bojović, sestra ubijenog Nikole Bojovića.

МАРИЈА БОЈОВИЋ СВЕДОЧИЛА ПРЕД СУДОМ У ПОДГОРИЦИ: Са Луком немам контакт, Николу су убили када сам била на путу

Foto: P. Milošević

Ona je iskaz dala putem video-linka koji je uspostavljen u saradnji sa beogradskim sudom.

Marija Vasiljković Bojović je sudu naglasila da govori u ime porodice, u ime pokojnog oca, majke i žene ubijenog Nikole. Istakla je da ne govori u ime Luke Bojovića, brata. Kao razlog za to ona je navela da nema kontakt sa njim, jer se on nalazi u španskom zatvoru i teško uspostavljaju komunikaciju.

- Nemam Lukinu saglasnost da govorim i u njegovo ime...O ubistvu mog brata mi je poznato ali iz neposrednih saznanja. Bila sam na putu tih mesec dana, Nikola se tada brinuo o bolesnom ocu. I tada je pripremano njegovo ubistvo, to sam saznala iz sudskog postupka koji je vođen u Beogradu...To je sve što imam da kažem - navela je sestra pokojnog Nikole.

Ona je sudu kazala da se porodica Bojović pridružuje krivičnom gonjenju Ratka Koljenšića.

Pred sudom je svedočio, takođe putem video-linka, i Ratko Vujović. On se izjašnjavao na okolnosti pod kojima je u Beogradu Koljenšiću iznajmio stan. Koljenšić je naveo da je taj stan iznajmljen u blizini drugog koji je bio od pokojnog Slobodana Šaranovića, jer je Šaranoviću bila ugrožena bezbednost.

Optužnica i sud u Beogradu

Nikola Bojović ubijen je 29. aprila 2013. godine u Beogradu, a za učešće u njegovoj likvidaciji optužen je i Ratko Koljenšić. Koljenšić se tereti da je sa Cvetanovićem dvadesetak dana pratio kretanje i navike Nikole Bojovića. Nikola Bojović je brat Luke Bojovića koji važi za bliskog saradnika škaljarskog klana. Nikola Bojović, prema evidenciji policije i drugih istražnih organa, nije dovođen u vezu sa kriminalnim organizacijama.  

On je pred srpskim organima u odsustvu osuđen na 30 godina zatvora zbog učestvovanja u ubistvu Nikole Bojovića u Beogradu i Miloša Vidakovića u Budvi.

U optužnici Višeg državnog tužilaštva navodi se da je Koljenšić od kraja aprila 2013. do 16. jula 2013. godine na teritoriji Crne Gore i Srbije sa umišljajem postao član organizovane kriminalne grupe, a koju su organizovali sada pokojni Šaranović i Miloš Delibašić, a čiji su članovi postali Miloš Vojnović, Slaviša Novaković i Goran Maletić (rođen Bojanić).

- Koljenšić je pomogao Cvetanoviću tako što je 29. aprila 2013. u ranim jutarnjim časovima u Ulici carice Milice pokretom desne ruke pokazao Cvetanoviću mesto na kome je najpogodnije da se sakrije i sačeka Nikolu Bojović i ubije ga. Cvetanović je sačekao dolazak oštećenog oko 7 sati, krenuo mu u susret i iz automatskog pištolja rafalno ispalio 15 projektila u glavu i telo sada pokojnog Nikole Bojovića - navodi se u optužnici.

(Dan)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna