LUCIFER PRIMAO NALOGE OD BELIVUKA? Pripadnici kriminalne grupe, koji su uhapšeni zbog sumnje da su dilovali drogu, zanemeli kod tužioca

E. H.

31. 03. 2022. u 13:10

PO uzoru na svoje vođe i po njihovom savetu, 14 pripadnika organizovane kriminalne grupe, kojima su lisice stavljene pre dva dana, zanemelo je pred tužiocem za organizovani kriminal, kojem su juče privedeni.

ЛУЦИФЕР ПРИМАО НАЛОГЕ ОД БЕЛИВУКА? Припадници криминалне групе, који су ухапшени због сумње да су диловали дрогу, занемели код тужиоца

Policija upada u stanove osumnjičenih, Foto MUP

Kako se sumnja, oni su po najpoznatijim beogradskim splavovima i lokalima rasturali narkotike za Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji su uhapšeni početkom februara prošle godine.

Interesantno, ali i njihovi advokati su isti oni koji od optužbi za najteža krivična dela, ubistva i distribuciju droge, brane Belivuka, Miljkovića i ostalih tridesetak članova ove kriminalne grupe.

Inače, TOK je saopštio imena osumnjičenih, koji su pohapšeni u utorak rano ujutru na Karaburmi, a pretres je izvršen na još 22 lokacije. Ovu grupu, kako sumnja policija, predvodi Lazar Marinković, zvani Lucifer, koji je, prema operativnim podacima, direktne naloge primao preko posrednika, koji su bili u kontaktu sa Belivukom i Miljkovićem u pritvoru.

Marinković se tereti da je grupu oformio, odnosno preuzeo vođstvo nad njom, dva meseca posle "pada" svojih šefova, a sa rasturanjem droge započeo je 17. maja 2021.

- Pripadnici ove grupe su drogu prodavali na splavovima "Port" i "Fristajler", kao i u klubu "Kasina" - navodi se u saopštenju Tužilaštva za organizovani kriminal.

Majica zaplenjena od pripadnika grupe, Foto Privatna arhiva

Prema nezvaničnim podacima, međutim, a na osnovu prikupljenih informacija, nisu samo ova tri objekta u pitanju, već mnogo više, a istraga o ovim saznanjima je u toku. Ova "ekipa" je prisiljavala konobare i hostese, pa čak i čistačice da za njih rasturaju narkotike.

Tužilaštvo za organizovani kriminal juče je donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv Lazara Marinkovića, Marka Trajkovića, Veljka Ogurlića, Stefana Simića, Uroša Bulajića, Marka Prlje, Aleksandra Krstića, Luke Gemaljevića, Alekse Košutića, Borislava Marmuta, Predraga Vučkovića, Luke Ostojića, Luke Mumovića, Stefana Milanovića, Nikole Filipovića, Vasilija Nikolovskog i Alekse Vasića.

U pritvoru su odranije Filipović, Nikolovski i Ostojić. U međuvremenu, iza rešetaka se našao i M. V., kod koga je pronađeno više od pet i po kilograma kokaina i četiri i po litre amfitaminskog ulja. Sumnja se da je reč o Belivukovoj i Miljkovićevoj drogi.

Marko Miljković i Veljko Belivuk

OGURLIĆ RANjEN ISPRED KUĆE

MEĐU uhapšenima je i Veljko Ogurlić, koji je ranjen krajem decembra prošle godine ispred svoje kuće na Karaburmi. Pre izvesnog vremena, policija je rasvetlila ovaj oružani napad i za to osumnjičila N. M. i U. S., koji su locirani i uhapšeni. U ovom slučaju ima još jedan osumnjičeni, ali za njim se traga.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a