"TRČALI SU PO PARKINGU KAO IZBEZUMLJENI": Očevidac pucnjave u Čikagu u kojoj je stradao Srbin u šoku (FOTO)

Novosti online

23. 03. 2022. u 08:32

POLICIJA Bur Ridža nastavila je istragu pucnjave u kojoj je jedan državljanin Srbije ubijen, dok se jedna državljanka ranjena nalazi u bolnici.

ТРЧАЛИ СУ ПО ПАРКИНГУ КАО ИЗБЕЗУМЉЕНИ: Очевидац пуцњаве у Чикагу у којој је страдао Србин у шоку (ФОТО)

Foto: Printscreen/NBC Čikago

Kako su rekli iz policije grada u predgrađu Čikaga, naoružani muškarac je ubio N. M. unutar firme, ispalivši par hitaca u njega i u srpsku državljanku, prenosi Blic.

Očevidac Majk Maltese, radnik u obližnjoj prodavnici automobila, čuo je komešanje napolju.

- Trčali su po parkingu kao izbezumljeni. Bila je tu jedna osoba koja je trčala okolo i govorila: "Ubio me je. Upucao me je." Kada je druga osoba izašla, ponovila je istu stvar - rekao je Majk u razgovoru za "NBC Čikago"

Nakon napada, poslovna zgrada u okviru koje se nalazila firma evakuisana je od strane policije koja je počela da pretražuje teren u potrazi za ubicom.

Kako prenose američki mediji, naoružani napadač je lociran kilometar dalje od kompleksa, nakon čega su ga policajci opkolili. Tom prilikom, on je izvadio pištolj i ispalio sebi jedan hitac u slepoočnicu, ostavši na licu mesta mrtav.

Tom prilikom, na konferenciji za novinare, obratio se i šef lokalne policije.

- Prestupnik je pobegao sa lica mesta peške i bio je lociran u bloku 700 u Medisonu, što je oko kilometar od mesta događaja - rekao je šef policije Bar Ridž DŽon Mejden na konferenciji za novinare. - Kada su policajci saznali za lokaciju osumnjičenog i opkolili ga, ubica je pucao u sebe - rekao je on.

Šef policije Bur Ridža je rekao da je ranjena devojka u bolnici, ali da ne zna u kakvom je stanju.

- Postoje četiri mesta zločina. Svi su veoma blizu i povezana jedna sa drugim. Za nas će biti duga noć - rekao je on, dodavši da će više informacija imati u toku dana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

DA LI STE PRIMETILI? Kako je Kosjerina reagovala na reči Radeta Bogdanovića o ŽENAMA FUDBALERA

DA LI STE PRIMETILI? Kako je Kosjerina reagovala na reči Radeta Bogdanovića o ŽENAMA FUDBALERA

NEKADAŠNJI fudbaler Rade Bogdanović ovih dana je privukao pažnju javnosti komentarima na dešavanja na Svetskom prvenstvu u fudbalu u Kataru, u okviru specijalnog programa na RTS-u. Naročito je prašinu podiglo njegov uvredljiv komentar na račun žena fudbalera, a neki smatraju da je izostala adekvatna reakcija i voditelja, posebno voditeljke Dragane Kosjerine.

02. 12. 2022. u 08:47

Komentari (0)

UŽIVO, SRBIJA - ŠVAJCARSKA: Ovo su svi čekali!