PUKAO SAM I POČEO DA GA UDARAM: Žarko R. (21) prvo maltretirao goste kafića, pa prišao nesrećnom uličnom sviraču

Lj. Preradović

11. 02. 2022. u 07:14

ŽARKO R. (21) iz Žablja, osumnjičen za ubistvo Kristijana Kostića Blekija (61), najpoznatijeg novosadskog uličnog svirača, nesrećnog čoveka je, kako saznajemo, usmrtio jer je, navodno, bio nezadovoljan što mu je muzičar dao nešto manje od 400 dinara kada mu je tražio pare na ulici.

ПУКАО САМ И ПОЧЕО ДА ГА УДАРАМ: Жарко Р.  (21) прво малтретирао госте кафића, па пришао несрећном уличном свирачу

Kristijan Kostić Bleki, Printskrin "Jutjub"

- Pukao sam kada sam video koliko mi je dao, pravdajući se da nema više - hladnokrvno je rekao osumnjičeni mladić posle hapšenja. - Bio sam besan i počeo sam da ga udaram.

I žrtva i osumnjičeni su, kako saznajemo, pre nemilog događaja, bili u istom lokalu, ali nisu sedeli za istim stolom. Njih dvojica se uopšte nisu poznavali.

- Obojica su sedela u jednom lokalu, ali odvojeno, jer se ne poznaju - navodi izvor "Novosti".

- Osumnjičeni je tu video Kostića. Mladić iz Žablja je krenuo da od gostiju traži pare, maltretirao ih je nekim pričama i čudno se ponašao. Navodno je u jednom momentu prišao i Kostićevom stolu, ali je nepoznato da li je i od njega tražio novac, ili mu se samo obratio.

Posle toga, kako saznajemo, Žarko je u Kosovskoj ulici, nedaleko od Riblje pijace, uočio Kostića i krenuo je za njim. Ubrzo ga je sustigao i tražio novac. Ulični svirač je iz džepa izvadio navodno 390 dinara, koliko je imao kod sebe i dao, njemu nepoznatom mladiću.

Mesto gde je pronađen muzičar, Foto N. Karlić

Ovaj se tada, verovatno nezadovoljan sumom, ustremio na njega, udarajući ga rukama i nogama. A kada je nesrećni čovek pao na trotoar, napadač se okrenuo i otišao, ostavljajući povređenog čoveka da leži na ulici.

U cik zore, nešto pre pet sati, Kostića bez svesti i bez disanja, pronašli su građani i odmah pozvali Hitnu pomoć. Odmah tu mu je ukazana pomoć, intubiran je, ali je ubrzo po prijemu u Urgentni centar preminuo. Utvrđeno je da je imao polomljenu lobanju i rebra. Povrede su bile smrtonosne.

- Znala sam Blekija, bio je divna duša. Razumeo se u bluz, ali nije imao mnogo sreće u životu. Tragedija je što je ovako skončao - kaže jedna od poznanica nastradalog čoveka.

Osumnjičeni Žarko R. će danas biti priveden na saslušanje u Više javno tužilaštvo.

NOVOSAĐANI ŽALE BLEKIJA

NOVOSAĐANE je uznemirila i šokirala vest da je ulični svirač Bleki nasmrt isprebijan na ulici. Među sugrađanima će ostati upamćen kao miran i srdačan čovek, koji ih je svojom svirkom na gitari, od koje se nije razdvajao, uveseljavao u centru grada, a najčešće na stepeništu podzemnih prolaza. Kako je jednom prilikom pre deceniju za jednu emisiju ispričao, sa porodicom se još kao dete iz Šajkaša doselio u Novi Sad, gde je završio osnovnu i Srednju umetničku školu za grafičkog dizajnera, ali se tim poslom nije bavio.

Njemu poznate sugrađane često je, prepoznatljivim hrapavim glasom pozdravljao sa "De si matori..."

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere