HITNA MU DOĐE NA NOGE, ON POTEŽE NOŽ: Detalji napada na medicinskog tehničara - zbog pristojnog zahteva napao čoveka

Novosti online

27. 10. 2021. u 10:21

MUŠKARAC koji je jutros oko 5 sati u Ulici despota Stefana nasrnuo nožem na tehničara Hitne pomoći u Beogradu dva puta je zvao Hitnu zbog bola u grudima, a kada mu je ona došla na kućnu adresu, on je nasrnuo na ekipu.

ХИТНА МУ ДОЂЕ НА НОГЕ, ОН ПОТЕЖЕ НОЖ: Детаљи напада на медицинског техничара - због пристојног захтева напао човека

Foto: Milena Anđela/Printscreen/RTS

Kako je ispričala dr Ivana Stefanović iz Hitne pomoći, ekipu na terenu su činili tehničar Rajko Mirković i doktorka Vesna Subotić.

- Ne smemo ni da zamislimo šta bi bilo da je umesto Rajka, koji je zaista ispao heroj, bila neka sestra - kaže dr Ivana Stefanović.

Ona objašnjava da je pacijent zvao Hitnu pomoć zbog bola u grudima. Prvi put je savetovan, drugi put poziv izbačen, odnosno ekipa upućena na kućnu adresu.

- Što znači da je neko tamo na centrali, u ovom haosu poziva, gde ne znate gde ćete pre, procenio da čoveku koji je već imao infarkt treba ekipa da dođe na teren. Nije mu rečeno da ide na VMA. Hitna mu dođe na noge, a on podiže nož - priča dr Stefanović.

Pacijent je, da podsetimo, nož potegao na tehničara kada mu je, nakon što je počeo da kašlje, fino rekao da stavi masku. Tada je počeo da vređa ekipu, govorio da su budale što nose masku. 

- Zatim je prvo tražio da mu se doda nož, a onda se sagao i uzeo ga sam. Sa njim su u tom trenutku bili sin i žena. Naša ekipa je pozvala policiju, a njemu je ponuđeno da mu dođe druga ekipa, što je odbio - ispričala je dr Ivana i dodaje da postoji užasna agresija:

- Jutros sam prisustvovala kada je neko od građana pozvao i doktorki rekao da je ljut što ekipa neće da dođe da ga odveze u dom zdravlja da mu se izmeri temperatura, jer on nema toplomer. Dokle više? Dve godine traje pandemija. Svaka druga kuća ima pulsni oksimetar, a vi nemate toplomer?

Ovaj incident najoštrije je osudio i ministar zdravlja Zlatibor Lončar. Poručio je da će država preduzeti sve da se svaki sličan slučaj maksimalno sankcioniše, kako do njih više ne bi dolazilo.

Foto Tanjug

- Krajnje je vreme da se odlučimo da li hoćemo da nas leče profesionalci, lekari ili da verujemo društvenim mrežama i lažima koje se plasiraju! Zašto neko zove hitnu pomoć ako ne veruje u tu medicinu? Naši medicinski timovi rade 24 sata, obučeni su i spremni da pomognu svakome ko ih pozove, ali fizičke napade, a posebno oružane onih koji misle da su pametniji od svih drugih, nećemo tolerisati - istakao je ministar Lončar.

(Telegraf)

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO: STRAŠAN NAPAD NA ZVEZDARI - Napao starca na ulici - bezdušno ga oborio na zemlju i opljačkao

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)