DNK TRAGOVI SA MESTA ZLOČINA SU JASNI: Da li su braća Jojke imala ulogu u ubistvu porodice Đokić? (FOTO)

J. Ćosin

26. 10. 2021. u 13:20

BRAĆA Kostadin i Konstantin M. iz sela Moravac, poznatiji kao Jojke, uhapšeni su u petak zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu Gorana, Gordane i Lidije Đokić iz Aleksinca.

ДНК ТРАГОВИ СА МЕСТА ЗЛОЧИНА СУ ЈАСНИ: Да ли су браћа Јојке имала улогу у убиству породице Ђокић? (ФОТО)

Foto: Z. Jovanović/Fejsbuk/Ilustracija

Na novčanicama, kesama, torbi, daskama i brojnim drugim predmetima sa mesta zločina nisu pronađeni njihovi tragovi. Izvršeno je poređenje njihovog uzorka sa biološkim tragovima i nije bilo nijednog poklapanja. Svi tragovi su samo od čoveka koji je glavnoosumnjičen, kaže izvor upoznat sa istragom.

Advokat braće Mladen Magdelinić tvrdi da nema ni drugih dokaza koji bi njegove klijente povezali sa zločinom.

- Ono što ja znam i u šta sam ubeđen na osnovu razgovora sa njima i onoga što ima u predmetu, da oni nemaju nikakve veze sa ovim događajem. Ubeđen sam u to, oni nisu imali ništa posebno da kažu jer o tom ubistvu ne znaju ništa. Ako je njihovo hapšenje rezultat dela odbrane tog čoveka, to je zaista neozbiljno. Ako tom čoveku za koga postoji gomila dokaza može da se veruje na reč, to zaista nije u redu, jer on može da kaže šta god hoće. Sve je to vrlo čudno, moji klijenti su dva puta davali izjave, prošli su poligraf, ništa ne ukazuje na njih kao izvršioce. Došli su iz inostranstva da pomognu istrazi, da predaju snimke koji dokazuju njihove navode, a određen im je pritvor zbog opasnosti od bekstva. Sve je to vrlo čudno – kaže Magdelinić.

Podsećamo, zbog ubistva porodice Đokić uhapšeni su i Goran Džonić, brat od tetke ubijenog vlasnika menjačnice, kao i njegovi sinovi Stefan i Milan Džonić, a policija je raspisala i poternicu za još jednim muškarcem, koji je, kako nam kažu u selu Moravac, napustio zemlju dva dana nakon stravičnog zločina.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade