UBISTVO MMA BORCA REŠENO U DVA DANA! MUP, Žandarmerija, SAJ i Tužilaštvo u munjevitoj akciji u Novom Sadu priveli 13 osumnjičenih za zločin

Lj. P.

06. 09. 2021. u 09:30

ZA MANjE od dva dana policija je rasvetlila pucnjavu u Novom Sadu u dvorištu zgrade sa brojem 8 u Cankarevoj ulici, u kojoj je prošlog četvrtka uveče ubijen Uroš Stefanović (27), MMA borac, a Goran Kovačević Goranac (47) ranjen u levu podlakticu.

УБИСТВО ММА БОРЦА РЕШЕНО У ДВА ДАНА! МУП, Жандармерија, САЈ и Тужилаштво у муњевитој акцији у Новом Саду привели 13 осумњичених за злочин

HAPŠENjE Detalj iz policijske akcije, Foto MUP

U opsežnoj akciji sprovedenoj na teritoriji Novog Sada, u saradnji sa javnim tužilaštvom, policija je, kako je saopštio MUP, uhapsila 13 osoba, među kojima, kako saznajemo je i jedna žena. Zaplenjeni su narkotici, oružje, municija, osam vozila, kao i 50.000 evra. Imena privedenih, do zaključenja ovog broja nisu saopštena, kao ni to da li su svi oni osumnjičeni za umešanost u ubistvo.

Na snimku koji je MUP juče objavio može se videti kako pripadnici Žandarmerije "ovnom" razvaljuju vrata stana u kojem se nalazilo nekoliko osumnjičenih. Potom se vidi kako ulaze u stan, obaraju ih na pod, a zatim ih izvode sa lisicama na rukama i odvode u policiju. U sledećem delu snimka, zabeleženo je kako svi uhapšeni stoje jedan pored drugog u hodniku zgrade policije okrenuti prema zidu.

Operativcima se u nedelju rano ujutro pridružio ministar policije Aleksandar Vulin.

On je istakao da je ovo krivično delo uznemirilo građane, ali da sa ponosom može da istakne da ga je policija rasvetlila za manje od 48 sati.

- Teško ubistvo Uroša Stefanovića i ranjavanje Gorana Kovačevića Goranca s pravom je uznemirilo ne samo novosadsku već i celokupnu srpsku javnost - rekao je Vulin.

- Ali sa ponosom mogu da kažem, zahvaljujući upornom, marljivom, predanom radu pripadnika Policijske uprave Novi Sad, Uprave kriminalističke policije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, SAJ, Žandarmerije i naravno posebno tužilaštva, možemo da kažemo da smo rasvetlili ovo ubistvo za manje od 48 sati.

Ministar je rekao da se nada da će se svi oni koji su sumnjali u policiju, Ministarstvo, tužilaštvo, koji su sumnjali u državu, danas bar malo postideti.

- Svim građanima Novog Sada i Srbije čestitam ovakvu policiju i ovakvo tužilaštvo. Mi smo bezbedna zemlja - poručio je ministar Vulin.

SAHRANA

TRAGIČNO nastradali Uroš Stefanović (na slici) danas će biti sahranjen na Gradskom groblju u Novom Sadu. Na večni počinak biće ispraćen u 15 časova.

ŽRTVA Uroš Stefanović, Foto Privatna arhiva

 

Stefanović je ubijen kada je, kako saznajemo, bukvalno izleteo i goloruk stao ispred Kovačevića da zaštiti njegov život kada su u njihovom pravcu ispaljeni hici iz, kako se sumnja, automatskog oružja.

On je pao smrtno pogođen, dok je Kovačević ranjen u levu podlakticu i posle ukazane lekarske pomoći u Urgentnom centru je pušten na kućno lečenje.

Za oružani napad odabrano je dvorište sa garažama koje Goranac koristi za svoja kola, jer se znalo da neće moći da se skloni jer je opasano zidom.

Veruje se da su ubica i njegov saučesnik, koji su bili u automobilu "pežo partner" (pikap), prethodno pratili ovu dvojicu, i kada su ušli u pasaž, kolima su krenuli za njima i odmah zapucali, posle čega su odatle pobegli.

Automobil, oštećen od metaka je nešto kasnije nađen kod kanala Dunav - Tisa - Dunav, kod Rumenke, a u njemu su otkriveni i tragovi krvi i drugi biološki tragovi.

Protiv Kovačevića se u novosadskom sudu trenutno vodi postupak za pokušaj otmice Gorana Cvijetića iz Budisave.

VUČIĆ: TEK ĆE BITI INTERESANTNO

O JUČERAŠNjEM hapšenju govorio je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, gostujući na TV Prva. Rekavši da je policija rešila ubistvo, Vučić je naveo da su nadležni organi pronašli DNK tragove napadača, ističući da je reč o trojici muškaraca, ne navodeći njihova imena. - Za dan su otkrili, pronašli su DNK sve trojice, i naručioca i dvojice koji su bili naoružani. Važno je da građani znaju da više nema nerešenih ubistava - rekao je Vučić, i dodao da će biti interesantno da se sazna ko su lica koja su učestvovala i iz kakvog miljea dolaze.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna