NENADU IZ NIŠA PRETI IZRUČENJE U AMERIKU: Sada je otvorio dušu - "mozak" operacije je i dalje na slobodi!

D. A.

31. 07. 2021. u 08:00

TAČNO godinu dana nakon hapšenja sa grupom 11 niških programera, koji su optuženi za digitalnu prevaru tešku 70 miliona dolara, Nenad Mladenović (na slici) iz Niša juče je pred svojim prijateljima i pratiocima na društvenim mrežama "razotkrio" sve okolnosti pod kojima se našao u ovoj grupi.

НЕНАДУ ИЗ НИША ПРЕТИ ИЗРУЧЕЊЕ У АМЕРИКУ: Сада је отворио душу - мозак операције је и даље на слободи!

Foto Privatna arhiva

On tvrdi da nije kriminalac već uspešni programer i poslovni čovek iza koga stoji 17 godina besprekorne karijere. On kaže da se više ne boji i da glavni "mozak" ove grupe nikada nije uhapšen i da je to njemu najčudnije u celoj aferi.

Mladenović je proveo pet meseci u pritvoru i sada čeka da li će biti izručen SAD. Posle istrage FBI protiv njega i još desetoro programera podignuta je optužnica da su prevarili državljane SAD. On se nije žalio Sudu za ljudska prava u Strazburu, jer tvrdi da nema finansijska sredstva za taj postupak.

- Uspešna firma je propala i tome su kumovali neki bliski članovi moje porodice. Prodali su čak i moj auto na osnovu ovlašćenja koje sam dao dok sam bio u pritvoru i pod sedativima. Nisam mogao da se pomirim sa činjenicom da su me obeležili kao kriminalca, jer ja ništa nisam uradio što je u suprotnosti sa zakonima ove države. Moja hosting kompanija bavila se prodajom domena i sve što je rađeno urađeno je preko nje. Ništa kao privatno lice nisam preduzimao. Ne mogu ja da budem odgovoran ako je neko te domene koristio za krivična dela. To bi isto bilo kada bi, na primer, "Gugl" odgovarao ako neko koristi ovu mrežu za nezakonita dela - tvrdi Mladenović i dodaje da on ostale uhapšene i ne poznaje, osim izvesnog M. C.

- On ne samo da nikada nije optužen i uhapšen, već mi je pretio da vratim neke ugašene naloge i domene. Kada sam uhapšen, iskoristili su moje saradnike i uništili dokaze, ali nisu sve.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!