ALEKSANDAR ČABARKAPA OSUĐEN NA 13,5 GODINA ZATVORA: Viši sud ga proglasio krivim za teška krivična dela

J. D. Lj.

12. 05. 2021. u 11:41

VIŠI sud u Beogradu je danas doneo presudu kojom je proglašen krivim Aleksandar Čabarkapa zbog iznude, iznude u pokušaju i dva ubistva u pokušaju.

АЛЕКСАНДАР ЧАБАРКАПА ОСУЂЕН НА 13,5 ГОДИНА ЗАТВОРА: Виши суд га прогласио кривим за тешка кривична дела

Foto: Instagram

Proglašeni su krivim i Milorad Radojičić zbog izvršenja krivičnog dela dela iznuda u pokušaju, Vuk Mitić zbog izvršenja krivičnog dela ubistvo u pokušaju, i Nenad Slavić zbog izvršenja krivičnog dela iznuda u pokušaju podstrekavanjem. pa ih je sud osudio na kazne zatvora i to:

- okrivljenog Aleksandra Čabarkapu na jedinstevnu kaznu zatvora u trajanju od 13 godina i 6 meseci;

- okrivljenog Radojčić Milorada na kaznu zatvora u trajanju od 2 godine i 6 meseci;

- okrivljenog Mitić Vuka na kaznu zatvora u trajanju od 5 godina;

Sud je okrivljenog Novicu Stanojkova oslobodio optužbe da je izvršio krivično delo zbog izvršenja krivičnog dela iznuda u pokušaju.

Prilikom objavljivanja presude, sudija je ukratko saopštio razloge donošenja navedene odluke, a protiv presude stranke i branioci mogu izjaviti žalbu Apelacionom sudu u Beogradu.

Čabarkapa je osuđen zbog pokušaja ubistva Karađorđa Subotića, koji je bivši muž Ljube Pantović. Policija sumnja da je u Subotića, 4. aprila 2009. godine, pucao Čabarkapa. Drugi pokušaj ubistva je podmetanje bombe pod automobil Bobana K. iz Kaluđerice. 

Čabarkapu tek čeka presuda zbog slučaja iz Loznice. On je osumnjičen da je sa saučesnicima upao u kuću deviznog penzionera u Stupnici.

Navodno, predstavljajući se kao policajci koji jure ilegalne migrante, ugurali su unutra kućepazitelja M. B, koji je otvorio vrata i rođaka vlasnika kuće. Obojicu su pretukli, potom oborili na pod, vezali ruke i noge i sve vreme ih udarajući tražžili da otkriju gde se nalazi sef sa novcem i zlatom. Potom su ih zatvorili u tušš kabinu da bi pretražžili kuću.  Pronašli su, međutim, samo 100 franaka, 150 evra i 6.000 dinara, pa su se dali u bekstvo, ali su im policajci brzo ušli u trag. Jedan od pretučenih muškaraca je uspeo da se oslobodi i pozove policiju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MEĐUNARODNI DAN OBRAZOVANJA: Učenje za trajni mir