UBIO SAM PETORO LJUDI, SVAKOG DANA ŽIVIM SA TIM: Počelo suđenje za tešku nesreću kod Gornje Trnave - okrivljeni Goran u suzama (VIDEO)

J. Ćosin

26. 04. 2021. u 16:16

- NIKADA više nisam seo za volan, plačem i noću i danju. Šta da kažem, ubio sam petoro ljudi, svakog dana živim s tim, rekao je na početnom suđenju Goran Blagojević.

УБИО САМ ПЕТОРО ЉУДИ, СВАКОГ ДАНА ЖИВИМ СА ТИМ: Почело суђење за тешку несрећу код Горње Трнаве -  окривљени Горан у сузама (ВИДЕО)

Foto: J.Ćosin

Nesreća se desila 29. novembra 2019. godine. Na licu mesta poginule su tri osobe, kasnije još dve podlegle povredama.

- Dan danas, i noću, i danju, razmišljam kako je došlo do nesreće, kako nisam video kombi i ljude u zaustavnoj traci. Sve je bilo u redu toga dana, vozio sam kao i uvek. Mobilni nisam koristio, dobro sam se osećao, nisam imamo problem tokom vožnje. Preticalo me je jedno vozilo malo pre toga, a ja sam se instinktivno pomerio malo udesno. Možda to nije trebalo da uradim, to je sigurno doprinelo nesreći. Tek kada sam kamionom udario u kombi, video sam šta se desilo. Ne dao Bog nikome, samo to mogu da kažem.

Ovim rečima se u uvodnom izlaganju pred Osnovnim sudom u Nišu obratio Goran Blagojević (48) iz Kraljeva, optužen da je izazvao nesreću na auto-putu između Niša i Aleksinca, u kojoj su na licu mesta poginule tri osobe, dok su kasnije još dve podlegle povredama u KC Niš, a njih šestoro zadobilo je teške i lakše povrede. On je pred sudom u potpunosti priznao krivicu. Osnovni javni tužilac Dušan Jovanović za njega je imao samo dva pitanja – da li je tokom vožnje koristio mobilni telefon, budući da je preko bazne stanice utvrđeno da postoji telefonski razgovor sa Goranovog broja u trajanju od 17 minuta, kao i da li je u blizini kombija ugledao sigurnosni trougao.

Foto: J.Ćosin

- Kao što sam i u tužilaštvu rekao, jesam razgovarao, koristeći slušalice, ali to je bilo pre saobraćajne nezgode. Sigurnosni trougao, to tvrdim, nije bio postavljen, jer bih ga pregazio da je stajao 50 metara iza kombija – odgovorio je on.

Inače, Blagojević je sve vreme na sudu plakao, a kada je napusito sudnicu, kratko je pred novinarima prokomentarisao:

– Šta da govorim, šta da kažem? Ubio sam petoro ljudi. Da sam nešto konzumirao, pa da razumem, ali nisam, sve je bilo normalno, nisam vozio brzo, nisam bio pijan, zato i ne mogu da prežalim, šta drugo da kažem. Ovo je pakao, svakog dana živim s tim – izustio je kroz suze on. 

Kako je pred sudom istakao njegov branilac advokat Danilo Nikolić, Blagojević se od stravične nesreće na auto-putu kod Gornje Trnave nikada nije oporavio, izrazivši iskreno saučešće porodici, kako nastradalih, tako i povređenih. 

- Okrivljeni, kao i njegova porodica, izražavaju iskreno saučešće porodicama. Svaki put kada je došao kod mene u kancelariju, bio je uplakan. Teško preživljava sve, što ne može da vrati stanje onako kako je bilo pre nesreće nakon koje nikada više nije seo za volan, niti će. Okrivljeni u svemu prihvata nalaz i mišljenje veštaka medicinske i saobraćajne struke. Ipak, tragična posledica ne treba da bude razlog da se ne utvrdi ispravnost saobraćajnih propisa, svake, pa i ove nesreće, a ne postavljanje sigurnosnog trougla 50 metara od nesreće može da bude doprinos nezgodi ili olakšavajuća okolnost – rekao je Nikolić. 

Tužilaštvo je ostalo pri predloženoj kazni za ovo krivično delo u trajanju od 8 godina, budući da je kombi sa radnicima bio propisno parkiran u zaustavnoj traci, pa time nije smetao drugim učesnicima saobraćaja. 

Na narednom ročištu koje je zakaznao za 28. jun biće saslušan veštak saobraćajne struke. 

Podsetimo, do nesreće je došlo kada je kamion kraljevačkih tablica, koji je vozio iz pravca Beograda ka Nišu, naleteo na kombi kragujevačke registracije, koji je prevozio 10 radnika iz Kragujevca, koji su toga jutra krenuli na posao u Leskovac. 

Na licu mesta tada je poginuo Žikica Veličković (19) iz Rače Kragujevačke kome je to bio prvi dan na poslu. Poginuli su i Srđan (34) i Ljubiša (40), zet i šurak iz Kragujevca, dok su kasnije tokom lečenja od zadobijenih povreda preminuli Dejan Ristić i Boris Stanojević, a teške telesne povrede opasne po život zadobila su dva radnika, dok su četiri lakše povređena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!