PRETUKLI KOMŠIJE ZBOG GRAFITA: Braća iz aleksinačkog sela osuđena na kućni zatvor

J. Ć.

01. 04. 2021. u 14:53

ПРЕТУКЛИ КОМШИЈЕ ЗБОГ ГРАФИТА: Браћа из алексиначког села осуђена на кућни затвор

Foto: Ž. Knežević

BRAĆA D.D. (24) i K.D. (19) iz aleksinačkog sela Lužane koji su brutalno pretukli dvojicu komšija verujući da su napisali uvredljiv grafit na njihov račun, osuđeni su na osnovu sporazuma o priznanju krivice sa OJT Aleksinac.

Oni su u četvrtak potpisali sporazum o priznanju krivičnog dela na osnovu kojeg im je utvrđena kazna od po sedam meseci zatvora u kućnim uslovima, jer su 29. marta pretukli komšije i to zbog grafita koji su im pripisali.

- Okrivljenima su izrečene kazne zatvora od po sedam meseci zbog krivičnih dela teška telesna povreda i nasilničko ponašanje. S obzirom na to da do sada nisu osuđivani, odlučeno je da zatvorsku kaznu izdržavaju u svojim stanovima – kazao je Osnovni javni tužilac u Aleksincu Ivan Mitrović.
Braća iz Lužana su 29. marta oko 21.30 sati nakon kraće verbalne rasprave zadali povrede dvadesedjednogodišnjem i devetnaestogodišnjem muškarcu zbog čega su oni zbrinuti u aleksinačkoj bolnici. Takođe, kako je tada navela Policijska uprava, osumnjičeni za napad su pobegli, ali ih je policija sutradan pronašla i uhapsila. Kako saznajemo, braća su posumnjala da su dvojica njihovih komšija autori uvredljivog grafita, koji je dosta ranije, osvanuo na jednom objektu u Lužanu.
- Oni su ih najpre verbalno optužili da stoje iza spornog natpisa, nakon čega su se potukli. Tokom sukoba, D.D. i K.D. su mladiće napali metalnom šipkom i nogom od stolice i jednom od njih slomili ruku a drugom nogu. Šipka je nađena na mestu obračuna, ali ne i noga od stolice koju su napadači odbacili tokom bekstva – navode naši izvori upoznati sa ovim slučajem.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)