NASTAVLJENO SUĐENJE DARKU ŠARIĆU I OSTALIMA: Tužilaštvo tvrdi da je "skaj" dokaz da je Pljevljak imao telefon u pritvoru

Z. Uskoković

13. 03. 2024. u 16:32

IZVOđENjEM dokaza, prikupljenih sa zaštićene "skaj" aplikacije, tekstualnih poruka, u Specijalnom sudu u Beogradu nastavljeno jje suđenje, prema tvrdnjama Tužilaštva za organizovani kriminal (TOK) - organizovanoj kriminalnoj grupi Darka Šarića, koja se tereti za više krivičnih dela, među kojima je i planiranje ubistva svedoka saradnika Nebojše Jokovića.

НАСТАВЉЕНО СУЂЕЊЕ ДАРКУ ШАРИЋУ И ОСТАЛИМА: Тужилаштво тврди да је скај доказ да је Пљевљак имао телефон у притвору

Tvrdi se da je Šarić razgovarao iz ćelije u Ustaničkoj ulici, Foto Z. Jovanović

U najvećoj sudnici, broj 1, prikazane su, pored ostalog, i čestitike za rođenje, kako tužilaštvo navodi, Šarićevog sina Nika 11.maja 2020. godine, što odbrana negira, tvrdeći da je tog dana rođeno nekoliko miliona dece u celom svetu. Ovim dokazom, međutim, JTOK potkrepljuje tvrdnju iz optužnice da je Šarić koristio "skaj" i da je imao telefon dok je bio u pritvoru. Takođe, na ovaj način se dokazuje da se Pljevljak krio iza nekoliko niknejmova.

U narednim porukama, takođe, su bile čestitike za rođenje sina, kao i pitanje da li je porođaj prošao u redu i poruka "da je živ i zdrav 100 godina i da što pre izađeš da odrasta sa tobom".

Advokati odbrane pokušali su da ospore ovaj dokaz, tvrdeći da je dete rođeno u 17.50 časova, a da su poruke upućene u 17.05 istog dana, odnosno pre rođenja dečaka. Tužilac je, međutim, pojasnio, da je to zbog evropske vremenske razlike od dva sata.

Pored ostalog, prikazane su i prepiske, koje se odnose na preduzeće "Štampa", koje je tada biilo u vlasništvu prvooptuženog, ali i iznet je podatak da je neko "osuđen na 24 godine". Tužilac je objasnio da je reč o Šariću i njegovim presudama od 15 za krijumčarenje kokaina, kao devet godina za pranje para.

U sudu je prikazana i prepiska sa kriptovane aplikacije, a u kojoj jedna osoba, TOK navodi da je reč o Šariću, piše drugoj osobi, navodno njegovom tadašnjem advokatu, a sada drugooptuženom Dejanu Lazareviću. Ova prepiska je od 29. februara 2020. godine.

Lazarević je negirao da je on vlasnik telefona sa tim pinom, dok je Šarićev branilac Dalibor Katančević tvrdio da pomenuta prepiska ne postoji već da je neko ukucao u eksel tabelu te poruke, zbog čega je tražio da mu se dostavi izvornik kako bi se uporedili pinovi telefona.

Kao dokaz ,  prikazana je i prepiska u kojoj se govori o "šetnji i komandirima, koji ne nose maske, a idu gradskim prevozom" ( kovid) , kao i ona gde se navodi "da jurimo ovog oko mene inače će da me zakopaju". Navodno, uputio ih je Šarić.

Advokati optuženih za svaku prikazanu poruku tvrdili su da ih nisu pisali njihovi branjenici, kao i da je reč o nezakonito pribavljenom materijalu.

Suđenje se nastavlja sutra izvođenjem ostalih prepiski sa "Skaja".

OPTUŽENI

NA optuženičkoj klupi sede Darko Šarić, Dejan Lazarević, Danilo Odović, Aleksandar Bošković, Danilo Stojanović, Milutin Radovanović, Duško Mirković, Uroš Radovanović (ranije Mišić), Milan Vučinić, Arsa Šarić i Duško Šarić.

Bojanu Stanojkoviću, Nkoli Spasojeviću, Stefanu Andrejiću, Marku Vukiću i Arsi Šariću se sudi u odsustvu, jer su u bekstvu. Duško Šarić i Milan Vučinić čekaju odluku o jemstvu i zahtevu da se brane sa slobode. Oni su se predali sudu u januaru.

BONUS VIDEO -  DR Novosti: Kada treba početi sa anti-age rutinom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave