DEČAKA (14) NEĆE SASLUŠAVATI: Suđenje Vesni Lazić čiji je unuk ubio mlađeg brata (12) privedeno kraju

S. J. M.

21. 02. 2024. u 19:16

SUĐENjE Vesni Lazić, baki dečaka (14), koji je letos u selu Međulužje kod Mladenovca ubio mlađeg brata (12) iz lovačke puške, privedeno je kraju u Višem sudu u Beogradu i za naredno ročište krajem marta zakazane su završne reči.

ДЕЧАКА (14) НЕЋЕ САСЛУШАВАТИ: Суђење Весни Лазић чији је унук убио млађег брата (12) приведено крају

Foto N. Skenderija

Ona je optužena za nedozvoljeno držanje oružja i municije i izazivanje opšte opasnosti, jer je tu pušku koja je ostala od njenog pokojnog svekra i supruga, neovlašćeno držala u ormaru u svojoj sobi u kući i nije je obezbedila prema propisima, da je niko drugi ne može uzeti.

Na današnjem ročištu njen branilac Rade Manović predao je sudu izvod iz knjige venčanih Vesne i njenog supruga Milana Lazića da se uporedi sa oružanim listom i vidi da je njen svekar Anđelko ranije nabavio tu lovačku pušku. Takođe je predao i dokument od javnog beležnika da posle smrti Milana Lazića nije vođena ostavinska rasprava.

Tužilaštvo je odustalo od saslušanja u sudu dečaka, koji je pucao, jer je veštačenje reklo da po njega ne bi bilo dobro da se ponovo ispituje, ali je branilac Manović tražio da se čita njegov iskaz dat u maloletničkom postupku, koji se vodio protiv njega, jer je tu on sve objasnio, kako je i zašto uzeo pušku, šta se i kako dogodilo i šta je prethodilo.

Sud je odbio taj predlog, jer je iskaz dat u postupku zatvorenom za javnost, ali će ga ceniti u okviru celog sudskog spisa tog procesa.

Lovačka puška i municija pripadali su dedi Anđelku Laziću, koji je za njih imao dozvolu. Kada je preminuo Lazići nisu prijavili pušku i nje nema u naslednom rešenju, a njegov sin Milan je ponekad koristio. Kada je on umro puška je ostala u ormaru u njegovoj i Vesninoj sobi i svi ukućani su znali za nju, ali je nisu koristili. Tog dana unuk je hteo da se našali i uplaši brata, uzeo pušku i opalio.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!