PRVOOKRIVLJENI SE IZVINJAVAO: Počelo ponovljeno suđenje osmorici mladića iz Šida za tuču u Laze Telečkog u Novom Sadu pre tri godine

Lj.P.

31. 01. 2024. u 10:49

PRED Višim sudom u Novom Sadu, juče je počeo i završen dokazni postupak u ponovljenom suđenju osmorici mladića iz Šida koji odgovaraju za tuču, koja se dogodila 20. februara 2021. godine ispred kjednog lokala u centru Novog Sada, u Ulici Laze Telečkog, u kojoj su Dragoljub Mihajlović iz Vajske i Nikola Šuman iz Čuruga teško, a Mateo Peter lakše povređen.

ПРВООКРИВЉЕНИ СЕ ИЗВИЊАВАО: Почело поновљено суђење осморици младића из Шида за тучу у Лазе Телечког  у Новом Саду пре три године

FOTO:Lj.P.

Bojan Darabašić, optužen za pokušaj ubistva pri bezobzirnom i nasilničkom ponašanju, u svoju odbranu je rekao da ne priznaje delo koje mu se stavlja na teret, navodeći da su ih u lokalu provocirala trojica oštećenih, ali da je on bio pasivan i da ništa nije započeo.

- Ja jesam udario svu trojicu izvan lokala, i molim ih da mi oproste što sam im naneo povrede – kazao je Darabašić. Izvinjavam se sudskom veću zbog ponašanja na prethodnom suđenju, tri godine sam u zatvoru, sagledao sam ozbiljnost situacije, i ovo je životna lekcija iz koje sam mnogo naučio.

Lazar Marković i Nemanja Božić, koji se terete za isto krivično delo kazali su da ostaju kod obrana iznetih u prethodnom postupku.

Preostala petorica, koji se terete za nasilničko ponašanje i teške povrede, Marko Momić, Mihajlo Miljenović, Vladimir Simić, Dejan Nedinić i Bojan Medić, takođe su izjavili da ostaju od odbrana iznetih na prethodnom suđenju.

Sudsko veće kojim predsedava sudija Ivana Josifović, odbilo je predlog da se neposredno ponovo ipsituju svedoci i sudski veštaci, a neće se reprodukovati snimci video-nadzora.

Nastavak suđenja je 5. marta, kada će biti iznete završne reči.

Prvostepenom presudom, koju je Apenjlacioni sud ukinuo i naložio da se suđenje ponovi, Bojan Darabašić je bio osuđen na 15 godina zatvora, dok je Lazaru Markoviću i Nemanji Božiću izrečeno 12 odnosno deset godina zatvora.

Marko Momić je bio osuđen, Mihajlo Miljenović i Vladimir Simić bili su kažnjeni na po dve godine i deset meseci zatvora, a Dejan Nedinić na dve godine i osam meseci zatvora, a Bojan medić na dve i po godine zatvora.

Mladići iz Šida, optužnicom se terete da su 20. februara 2021. godije između 18.25 i 19.20 časova u Novom Sadu, u Ulici Laze Telečkog, ispred jednog ugostiteljskog objekta, u stanju kada su mogli da shvate znaćčaj svogha dela i upravljaju svojim postupcima, u grupi, vršenjem nasilja prema Mihajloviću, Šumanu i Peteu, izazivanjem tuče bezobzirnim ponašanjem znatnije ugrozili spokojstvo građana i teže remetili javni red i mir na ulici gde se nalazio veći broj ljudi koji su prethodno bili gosti u ugostiteljskom objektu, i kao slučajni prolaznici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UBIJEN ALEKSANDR PELEŠENKO: Dvostruki šampion Evrope poginuo u Ukrajini