20 GODINA ZATVORA ZA 21 UBOD NOŽEM: Zoranu Pavloviću izrečena presuda za teško ubistvo Snežane Simić u Barajevu

S. J. M.

20. 12. 2023. u 17:59

ZORAN Pavlović iz Barajeva osuđen je danas prvostepeno u Višem sudu u Beogradu na 20 godina zatvora za teško ubistvo Snežane Simić 25. juna 2022. godine u tom mestu. Njega je sud oglasio krivim, jer je izvršio zločin tako što je svestan svog dela i njegove zabranjenosti u stanju smanjene uračunljivosti zbog pijanstva, ali ne bitno Snežanu napao i 21 put ubo nožem, zadavši joj 26 rana.

20 ГОДИНА ЗАТВОРА ЗА 21 УБОД НОЖЕМ: Зорану Павловићу изречена пресуда за тешко убиство Снежане Симић у Барајеву

Foto: Novosti

Kako je predsedavajuća sudija Marina Anđelković objasnila u pitanju je teško ubistvo, jer u počinjenom zločinu ima elemanata svireposti.

- Žrtva je trpila bol visokog intenziteta, a od zadobijenih povreda je nastupila smrt. Imali smo u vidu i broj rana i način na koji je ubistvo izvršeno - kazala je sudija. - Nakon svađe sa njom preko telefona, otišli ste do njene kuće u alkoholisanom stanju i nož poneli sa sobom. Ona je našla nekog drugog i htela je da prekine vezu sa vama ili je već prekinula. Utvrđeno je da se branila i pokušavala da pobegne, a vi ste hteli da pati  i zato ste joj nanosili tolike povrede.

Sudija Anđelković je rekla da bi doživotni zatvor, koji je tražio tužilac,  bila preoštra kazna, jer Pavlović do sada nije bio osuđivan i nije bio sklon nezakonitim postupcima i ponašanju.

On je posle ubistva Snežane isekao sebe po rukama, vratu i grudima. Takav je zatečen na mestu zločina i Hitna pomoć ga je prevezla u bolnicu, gde su mu sanirane povrede.

Tokom suđenja Pavlović je tvrdio da se ničega ne seća, priznao je da je ubio Snežanu, ali nijedan detalj tog zločina nije mogao da objasni ili opiše. Presudu je mirno saslušao.
Pritvor u kojem se nalazi produžen mu je do pravosnažnosti presude i odluke o upućivanju u zatvor na izdržavanje kazne.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!