12 GODINA ZATVORA ZA UBISTVO U UGRINOVCIMA: Bojan Tatomirov osuđen u Višem sudu u Beogradu

S. J. M.

14. 12. 2023. u 15:43

BOJAN Tatomirov osuđen je danas u Višem sudu u Beogradu na 12 godina zatvora za ubistvo Dražena Delevića u Ugrinovcima pre godinu dana i nedozvoljeno nošenje oružja. On je za ubistvo osuđen na 11 godina zatvora, a za oružje na godinu i po, pa mu je 12 godina jedinstvena kazna. Sud mu je produžio i pritvor u kojem se nalazi od hapšenja.

12 ГОДИНА ЗАТВОРА ЗА УБИСТВО У УГРИНОВЦИМА: Бојан Татомиров осуђен у Вишем суду у Београду

Z. U.

Sudija Slavica Nikolić je navela da su analizirali sve dokaze i utvrdili da ima krivice optuženog.

- Niste se baš detaljno i iskreno izjasnili o tom događaju. Nije u pitanju nužna odbrana kako je tvrdio vaš branilac, jer je za nju potrebno više uslova, a nije bio ni istovremeni napad na vas. Oštećeni Delević je tada bio sa druge strane svog vozila i nije imao oružje kod sebe, pa ste mogli na drugi način da otklonite opasnost - kazala je sudija. - Družili ste se sa njima zbog novca, upustili se u rizik, a mogli ste da znate da se na taj način ne može pošteno zaraditi 8.500 evra i na kraju se sve ovo dogodilo. 

Sudija je kazala da je Tatomirov u odbrani rekao da nije smeo da prijavi policiji da mu Delević preti, jer je on sarađivao sa nekim policajcima i saznao bi za to.

- Plašili ste se da ćete biti ubijeni, a šta vam drugo ostaje u tom slučaju, šta bi gore dobili ako prijavite policiji, pošto vam je Delević svakako pretio da će vas ubiti - retorički je pitala sudija. - Potrčali ste za novcem i na kraju jedan čovek je izgubio život. Bez obzira što je on činio krivična dela, za njih je trebao da bude u zatvoru, a ne ubijen.

Tatomirov je ranije na suđenju kazao da je za Delevića dva tri puta radio na prevozu migranata, kao "čistač" javljajući ima li na putu policije i da više nije hteo to da radi, ali ga je Delević pritiskao i pretio mu. Navodno mu je govorio polomiću ti ruke i noge pa ćeš raditi i pobiću ti porodicu. Tražio je i da nekom klijentu odnese paket marihuane. Nakon tih pretnji Delević je došao ispred kuće u Ugrinovcima gde je Tatomirov živeo i kako je okrivljeni ispričao, mislio je da će ga ubiti ili pretući i zato je pucao u njega. Odatle je pobegao, da bi se posle dva sata sam prijavio policiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?