UBISTVA BOJANA MIRKOVIĆA: U sudu puštani video-snimci, Tejić priznao da se on vidi sa pištoljem

S. J. M.

14. 09. 2023. u 18:24

U VIŠEM sudu u Beogradu danas je, gledanjem video-snimaka, nastavljeno suđenje četvorici optuženih za podmuklo ubistvo Bojana Mirkovića (34) 12. novembra 2020. godine, u garaži zgrade u beogradskom naselju Belvil.

УБИСТВА БОЈАНА МИРКОВИЋА: У суду пуштани видео-снимци, Тејић признао да се он види са пиштољем

Foto Z. Jovanović/Tanjug/privatna arhiva

Prikazano je više snimaka nadzornih kamera oko tog naselja, a na nekoliko se vidi kako muškarac sa kacigom i maskom na glavi gura bicikl i ulazi u garažu 12. novembra te godine, malo pre 15 časova. Zatim se vidi kako on  drži pištolj sa prigušivačem i trči za drugim muškarcem Bojanom Mirkovićem, koji nosi kesu unutar garaže.  Diže pištolj, odlazi do vrata iza kojih je žrtva bežala, a posle nekoliko se kundi trčeći se vraća. Snimljeno je i kako dolazi do bicikla i onda njime beži.

Pušteni su i snimci kako se vozi Savskim kejom i kod Galovice, gde je bacio bicikl i pištolj u reku. Sam trenutak ubistva nije snimljen, jer se desio iza vrata ka liftu, koji ne pokrivaju kamere.

Optužen kao neposredni izvršilac, Lazar Tejić je na pitanje sudije da li je on taj muškarac sa kacigom odgovorio potvrdno.

Danas je u sudu prikazano još nekoliko snimaka sa buvlje pijace, na kojima se nalazi optuženi Ivan Nikčević, koji odlazi sa nekom kutijom koju je kupio. On je optužen da je podučio Tejića kako da stavi GPS lokator ispod Mirkovićevog vozila, a onda ga na dan ubistva navodio.

Sledeće suđenje je zakazano za 17. oktobar kada će biti prikazani ostali snimci, a pozvani su i veštak i stručni savetnik.

Lazar Tejić je optužen kao neposredni izvršilac ubistva, dok su optuženi za teško ubistvo u saizvršilaštvu njegov očuh Bojan Kovačević, Ivan Nikčević i Dušan Kokoruš.

Tejić je optužen i za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Svi optuženi su uhapšeni desetak dana nakon ubistva.
  
BONUS VIDEO - UBISTVO U BELVILU: Načelnik UKP Dejan Kovačević o hapšenjima

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)