SUĐENJE ZA AUTOMATSKU PUŠKU NA NOVOM BEOGRADU: Okrivljeni rekao da su u torbi sportske stvari

S. J. M.

30. 08. 2023. u 13:50

NA suđenju Aleksi Jankoviću, koji je u oktobru prošle godine uhapšen sa automatskom puškom na Novom Beogradu, danas su u Višem sudu u Beogradu svedočila dvojica policajaca, koja su učestvovala u njegovom privođenju.

СУЂЕЊЕ ЗА АУТОМАТСКУ ПУШКУ НА НОВОМ БЕОГРАДУ: Окривљени рекао да су у торби спортске ствари

Foto: MUP

Policajac Dragan Štekić je ispričao da su te noći bili u patrolnoj službi i u redovnoj kontroli zaustavljali vozila i proveravali lica u njima.

- Kolega Rajko Kovačević je zaustavio taksi, a gospodin koji je bio unutra se malo uzrujao. Kolega mu je rekao da otvori sportsku torbu, koju je imao, on je malo oklevao i otvorio je. Kad je pomerio stvari, mislim neku trenerku i kesu, ispod je bila automatska puška sa, kako je posle utvrđeno, puna dva okvira municije - kazao je Štekić, navodeći da je to sve gledao sa strane i tri metra udaljenosti.

On je ispričao da je optuženi tad počeo da beži, a da je torba ostala na zemlji.

- Rajko i ja smo potrčali za njim, a druga dvojica kolega su ostala kod torbe. Stigli smo ga nakom 50 metara i uhapsili. Kolega je tad došao autom, ubacili smo ga unutra i vratili se po torbu. Rajko i drugi kolega su ga odveli u stanicu, a Marko Dimitrijević i ja smo ostali i nastavili da radimo.

Svedok polcajac Marko Dimitrijević kazao je u sudu da im je Rajko posle ispričao da je optuženog pitao šta je u torbi, a on mu rekao da su sportske stvari, jer ide sa treninga. Naveo je i da je Rajko ispalio hitac upozorenja, dok je optuženi tada bežao.

- Ja i kolega Aleksandar Vasilić smo ostali kod torbe i zbog dva policijska vozila i taksiste, jer nismo znali ko je i da li je i on umešan. Kad su se vratili sa uhapšenim, mislim da je Rajko detaljno pregledao torbu.

Inače, kad je iznosio odbranu okrivljeni Aleksa Janković je tvrdio da ta torba nije njegova i da je bila na zadnjem sedištu taksija kada je ušao u to vozilo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)