OPET ODLOŽENO SUĐENJE ZA UBISTVO BOJANA MIRKOVIĆA: Advokat se upoznaje sa spisima

S. J. M.

15. 06. 2023. u 16:57

SUĐENjE petorici optuženih za ubistvo Bojana Mirkovića u Belvilu 2020. godine ponovo je danas odloženo u Višem sudu u Beogradu. To je treći put za redom da se suđenje ne održava, a ovaj put razlog odlaganja je što je optuženi Ivan Nikčević izabrao novog advokata, koja je tek juče u sudu uzela spise predmeta da se upozna sa njima, za šta joj je potebno vreme. Tako je novi glavni pretres zakazan za kraj jula.

ОПЕТ ОДЛОЖЕНО СУЂЕЊЕ ЗА УБИСТВО БОЈАНА МИРКОВИЋА: Адвокат се упознаје са списима

Foto Z. Jovanović/Tanjug/privatna arhiva

Prethodno suđenje odloženo je jer je Nikčević otkazao punomoćje dvojici advokata, a nije bio našao novog. Sud mu je za to ostavio rok od osam dana, a kako on u tom periodu nikoga nije angažovao postavljen mu je branilac po službenoj dužnosti. Ipak, na jučerašnjem suđenju pojavila mu se izabrana advokatica.

U ovom predmetu sudi se za saizvršilaštvo u ubistvu Mirkovića, Ivanu Nikčeviću, Lazaru Tejiću, Dušanu Kokoružu i Bojanu Kovačeviću, a Filipu Ivanoviću za pomoć učiniocu nakon izvršenja krivičnog dela. Tejić je optužen kao neposredni izvršilac likvidacije, što jer on i priznao, Nikčević da je nabavio telefone i gps lokator i obučio Tejića kako da ga postavi i navodio ga prilikom praćenja žrtve. Kovačeviću se sudi da je vozio Tejića u osmatranje zgrade u kojoj je Mirković živeo, a Kokoružu da ga je posle ubistva odvezao na Zlatobor, gde se krio, a onda sa njim došao u Loznicu.

Prema optužnici tu su se trebali naći sa Filipom Ivanovićem, čija je uloga bila da Tejića prebaci u BiH, ali su uhapšeni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024