BORBA ZA DETE I DALJE TRAJE: Mašan Lubarda iznosi dokaz koji baca novo svetlo na priču o "otmici" deteta (FOTO)

M. Škorić

10. 05. 2023. u 10:20

PORODIČNA drama Jelene Abramović (32) i njenog supruga Mašana Lubarde (37), koji se međusobno optužuju za otmicu njihovog dvoipogodišnjeg sina, počela je na Veliki petak, a ovoj priči se i dalje ne nazire kraj.

БОРБА ЗА ДЕТЕ И ДАЉЕ ТРАЈЕ: Машан Лубарда износи доказ који баца ново светло на причу о отмици детета (ФОТО)

Foto: Printskrin/Društvene mreže

Borba za dete u porodici Lubarda i dalje traje. 

Sve je počelo kada je Jelena Abramović izašla u medije i ispričala da je njen još uvek zakoniti suprug na Veliki petak oteo njihovo dvoipogodišnje dete i odveo ga u Švajcarsku bez njene saglasnosti i pasoša, koji je ostao kod nje.

Kako oboje tvrde da je "druga strana", bez njihovog znanja i saglasnosti bračnog druga, odvela dete iz Švajcarske, odnosno iz Srbije i to bez pasoša, Mašan Lubarda je zajedno sa svojim advokatima za "Novosti" izneo tvrdnje koje do sada nisu poznate javnosti, a koje se tiču celokupnog postupka koji su on i njegova supruga Jelena vodili pred državnim organima Srbije i Švajcarske.

Naime, kako su "Novosti" ranije objavile, Mašan je istakao kako nije od supruge dobio papire za razvod, ali i da je na osnovu rešenja ciriškog suda on staratelj deteta. Da je to nesumnjivo činjenica koja ne može da se ospori, Lubarda je "Novostima" dostavio rešenje suda u Cirihu kojim je potvrđeno njegovo starateljstvo, a samim tim opovrgnuta izjava njegove supruge Jelene da je "oteo" dete.

Foto: Privatna arhiva

Kako je Lubarda istakao, i dete i on su pretrpeli veliku štetu i nepravdu, ali govori da ga to neće sprečiti da se bori za svoje dete u okvirima pravnog sistema i da će dati sve od sebe da se utvrdi odgovornost za postupanje suprotno interesu deteta. S tim u vezi, on je zajedno sa svojim advokatima pokrenuo krivičnu i disciplinsku prijavu protiv sudije koja je vodila ovaj slučaj, a za koju Lubarda tvrdi da ga je prolongirala, ali i da je prekršila pravilo nepristranosti. Podsetimo, sudija je nakon što joj je dostavljeno rešenje suda iz Ciriha da je on staratelj deteta, pribavila i mišljenja centra za socijalni rad što je, kako kažu Mašanovi advokati, u potpunoj suprotnosti sa čl. 12 Haške konvencije gde se navodi da se to mišljenje CZS pribavlja tek godinu dana od odvođenja deteta do dana pokretanja postupka, što to ovde nije slučaj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!