SUĐENJE VIŠESTRUKOM SILOVATELJU: Igor Milošević pred sudom zbog ugrožavanja sigurnosti novinarke

N. B.

16. 12. 2022. u 10:06

IGOR Milošević, osuđivani višestruki silovatelj, juče je pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu, gde se protiv njega vodi postupak zbog optužbe da je ugrozio sigurnost novinarki "Informera" J. R., koja je svojevremeno, nakon što je izašao sa dugogodišnje robije, radila intervju sa njim, izjavio da nije kriv i da nije imao nameru da ugrozi bilo čiju sigurnost.

СУЂЕЊЕ ВИШЕСТРУКОМ СИЛОВАТЕЉУ: Игор Милошевић пред судом због угрожавања сигурности новинарке

Foto: Jutjub/Portal Informer

Optužnim predlogom Miloševiću je na teret stavljeno da je 27. septembra novinarki J. R., kao i njenoj koleginici T. I., rekao: "Ako sam ja naumio da vas silujem, ja ću to uraditi, ako imam slobodu, ako nema kamermana da me spreči, ako nema bilo ko da me spreči", kao i "Ako dođem da vas ubijem, ja ću da vas ubijem, ako nema ko da me spreči."

- Novinarka J. R. mi je prišla na ulici i predložila da uradi intervju, na šta sam pristao - kazao je Milošević.

- Tokom tog intrevjua pričao sam samo o krivičnim delima koja sam počinio do 14. godine.

Optuženi je izjavio da je ono što se navodi u optužnici izgovorio aludirajući da je bio maloletan i da nije mogao krivično da odgovara:

- Nisam razmišljao da mogu da izazovem strah, namera mi nije bila da uplašim novinarke.

Milošević je više puta pomenuo da mu je žao, navodeći da nije imao nikakve nagone tokom tog intervjua, kao i da su ljudi iz medijske ekipe "Informera" njegovi spasitelji, jer su mu kupili garderobu i dali 100 evra.

Novinarka J. R. je rekla da je osećala strah i pri prvom susretu sa Miloševićem, s obzirom na njegovu prošlost, ali da je htela da mu pomogne, jer je tokom priče počeo da plače žaleći se na glad. Istakla je da je glavni urednik odlučio da podnese krivičnu prijavu nakon što ih je Milošević sačekao dan nakon intervjua ispred zgrade druge televizije.

Tokom iskaza, oštećena je više puta ponovila da je ona stekla utisak da bi Milošević mogao ponoviti krivično delo silovanje, zbog toga što nema smeštaj ni novac, jer je u prošlosti svaki put prvo počinio pljačku, pa silovanje. Na pitanje sudije, ona je istakla da je Milošević tokom intervjua pričao o krivičnim delima koja je počinio, ali ne samo kao maloletnik. Takođe, na pitanje sudije je odgovorila da Milošević nije direktno pretio njoj, ali se plaši da bi mogao da ugrozi nju i druge žene.

NOVO PSIHIJATRIJSKO VEŠTAČENjE

SUDIJA je juče usvojila predlog tužilaštva i naložila novo psihijatrijsko veštačenje, radi ocene Miloševićeve uračunljivosti u vreme izvršenja krivičnog dela. On se prethodno bunio, tvrdeći da "hoće da ga naprave ludim". Optuženi je negodovao i zbog advokata, koji mu je dodeljen po službenoj dužnosti, tvrdeći "da mu nije potreban", a na pitanje na kojoj adresi je prijavljen odgovorio je da mu je "opština srušila kuću".

Tužilaštvo je predložilo da se Milošević osudi na kaznu zatvora od dve godine i deset meseci, kao i da mu se izrekne mera bezbednosti zabrane prilaska i komunikacije sa oštećenom J. R. u trajanju od tri godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega