SEČIVOM HTEO DA USMRTI SNAJU: Dragan Maksimović (48) iz Futoga osuđen na sedam godina i dva meseca zatvora

Lj. P.

15. 12. 2022. u 23:10

FUTOŽANIN Dragan Maksimović (48) osuđen je u Višem sudu u Novom Sadu na jedinstvenu kaznu od sedam godina i dva meseca zatvora, zbog pokušaja ubistva snaje B. N. (42) i nanošenja lakših povreda bratu A. M.

СЕЧИВОМ ХТЕО ДА УСМРТИ СНАЈУ: Драган Максимовић (48) из Футога осуђен на седам година и два месеца затвора

Foto Lj. P.

Ova kazna izrečena mu je na osnovu sporazuma sklopljenog sa Tužilaštvom o priznanju krivičnog dela. Prethodno mu je za pokušaj ubistva utvrđena kazna od sedam godina, a za nanošenje lakših povreda pet meseci.

On je 29. septembra, oko podne, u kući u Ulici cara Lazara 173 u Futogu, sa umišljajem, nožem pokušao da ubije snaju, dok je istim sečivom bratu naneo povrede.

Između braće je, kako saznajemo, došlo do prepirke, a u jednom trenutku verbalni sukob je prerastao u fizički. Tada se u svađu među braćom umešala B. N., nameravajući da zaštiti supruga, ali je, kako saznajemo, dever nasrnuo i na nju, nanevši joj tri ubodne rane u predelu grudnog koša, jednu u predelu abdomena i jednu u lumbalni deo kičme, usled koje joj je probijen bubreg.

Iako sa teškim povredama opasnim po život, nesrećna žena je uspela da pobegne kroz prozor kuće i otišla je u komšijsko dvorište. Maksimović je istim nožem povredio i brata A. M. posekavši ga u levu podlakticu.

Snaja je sa višestrukim povredama transportovana u Urgentni centar, a policija je uhapsila Maksimovića, koji se od tada nalazi u pritvoru. Posle objavljivanja presude, okrivljeni i njegov branilac, i zamenik višeg javnog tužioca odrekli su se prava na žalbu.

Stric mu se ubio u pritvoru

DRAGAN Maksimović je, inače, sinovac Futožaninu Miletu Maksimoviću (53), koji je pre tri dana izvršio samoubistvo u kupatilu sobe u Okružnom zatvoru u Novom Sadu. Protiv njega se vodila istraga zbog sumnje da je u noći između 22. i 23. jula oko ponoći u dvorištu porodične kuće u Ulici cara Lazara u Futogu, sa više uboda nožem ubio tri godine mlađu suprugu Ivanu Radulov.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ZORAN MARJANOVIĆ STIGAO U VIŠI SUD U BEOGRADU: Došao u pratnji svojih branilaca, svedoče članovi njegove porodice