LEKARI BILI SPREČENI DA DOĐU: Odložen početak ponovljenog suđenja za ubistvo Slavujke P. (54) iz Bačke Palanke

Lj.P.

16. 11. 2022. u 17:37

POČETAK suđenje za prošlogodišnje ubistvo Slavujke P. (54) iz Bačke Palanke, za koje je osumnjičen njen sin S. P. (29), danas nije održano u Višem sudu u Novom Sadu, zbog sprečenosti lekara Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu, u kojoj se ovaj dvadesetdevetogodišnjak nalazi, a u čijoj pratnji je trebalo da bude doveden u sud. Početak glavnog pretresa odložen je za 7. februar 2023. godine.

ЛЕКАРИ БИЛИ СПРЕЧЕНИ ДА ДОЂУ: Одложен почетак поновљеног суђења за убиство Славујке П. (54) из Бачке Паланке

FOTO.Lj.P.

Njemu je krajem januara na suđenju koje je bilo zatvoreno za javnost, bila izrečena mera obaveznog psihijatrijskog lečenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi, ali je prvostepena presuda ukinuta i naloženo da se suđenje ponovi.

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu je podiglo optužnicu protiv ovog dvadesetdevetogodišnjaka iz Bačke Palanke, zbog sumnje da je 2. ili 3. juna 2021. godine u porodičnoj kući u Ulici Šumskoj 34, na periferiji grada, u stanju kada nije bio sposoban da shvati značaj svog dela, odnosno u stanju neuračunljivosti, na podmukao i svirep način, sa više udaraca sekirom, usmrtio majku Slavujku sa kojom je živeo pod istim krovom.

Njemu se pripisuje da je iz pomoćne prostorije uzeo sekiru, prišao krevetu u kojem je nesrećna žena ležala, tako da nije mogla da ga vidi i bez ikakvog povoda sekirom devet puta udario u predelu glave, ali i ruke koju je podigla, verovatno da se odbrani. Nesrećna žena je ubrzo podlegla zadobijenim povredama.

Stravičan zločin otkriven je kada je Slavujkina ćerka, a sestra S.P., koja inače, živi i radi u Novom Sadu došla u Bačku Palanku, jer joj majka, sa kojom se svakodnevno čula, što je bilo uobičajeno, nije odgovarala na telefonske pozive. Kada je došla zatekla je zaključanu kuću, te je pozvala komšije, a ubrzo je stigla je i policija.

Beživotno Slavujkino telo u lokvi krvi, zatekli su u sobi, na krevetu zamotano u ćebe. Ubrzo posle toga, kući se iz grada vratio i S.P.

Policija je, nakon što je na licu mesta zatekla stravičan prizor, pokušala da razgovara sa sinom, ali je on pričao nepovezano i pokušao je da se opravda čudnim i nerazgovetnim pričama. Dok je trajao uviđaj, on je samo sedeo u dvorištu i ponavljao da ga boli glava i da on nije počinio ubistvo. Sekira s kojom je, najverovatnije, počinjeno ubistvo, nađena je sakrivena u šupi pored kuće.


BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

- antrfile -

NIJE BILO PRIJAVA NASILjA


 

U PORODICI stradale Slavujke prema nezvaničnim saznanjima, nikada nije bilo prijava za bilo kakvo nasilje, niti je njen sin imao bilo kakvih problema sa zakonom. Komšije kažu da nikada nisu čule povišen ton iz njihove kuće, niti svađu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade