POTRESNO SVEDOČENJE JANJIĆA: "Neko me je ubo u leđa, krvarim"

Novosti Onlajn

07. 09. 2022. u 16:40

UROŠ Janjić (28) iz Negotina, koji je 21. juna 2019. godine izboden na Keju Kola srpskih sestara identifikovao je danas pred Osnovnim sudom u Nišu N.R. (35) iz ovog grada, kao osobu koja ga je napala nožem

ПОТРЕСНО СВЕДОЧЕЊЕ ЈАЊИЋА: Неко ме је убо у леђа, крварим

Foto: fejsbuk printskrin/Uroš Janjić

Osim Radonjića, koji se tereti za nanošenje teških telesnih povreda, sudi se i njegovim drugovima A. Z. (23) i M. K. (23) ali za učestvovanje u tuči. Za isto krivično delo optužen je i Janjićev prijatelj Đ.Đ. (26) koji je prema navodima tužilaštva, u sukobu takođe imao aktivnu ulogu.

Osnovno javno tužilaštvo ovaj događaj okvalifikovalo je kao zločin iz mržnje, jer je Janjić, prema navodima optužbe,napadnut zbog antifašističkog natpisa na majici.

Uroš je danas kazao da je napadu prethodila prepirka sa mladićem oko natpisa na njegovoj majci, ali da taj muškarac nije nijedan od optuženih.

- Osoba koja mi se obratila rečenicom : - Ne sviđa mi se tvoja majica!, danas nije prisutna u sudnici. Mogu da ga identifikujem na osnovu snimka napravljenog na protestnoj šetnji organizovanoj ovim povodom nedelju dana posle napada, jer je taj muškarac tada bio tamo – rekao je Janjić. Istakao je da veruje da su njegovi napadači pripadnici desničarskih organizacija te da je iz tog razloga on postao njihova žrtva. Na pitanje odbrane optuženih, na osnovu čega smatra da su desničari, Uroš je kazao da je to zaključio na osnovu njihove komunikacije na Fejsbuk profilima.

Na današnjem suđenju emitovan je i snimak Uroševog poziva policiji u noći ranjavanja. Mada jedan deo komunikacije sa dežurnom službom nije bio jasan, zbog čega su branioci optuženih zatražili transkript razgovora, jasno se čulo kako Uroš govori da je teško povređen.

Foto: V. Mitrić

Tekst potpisa

- Neko me je ubo u leđa, neko me je posekao, krvarim… Mislim da mi treba Hitna pomoć, ima dosta krvi – čulo se na policijskom snimku.

Suđenje će biti nastavljeno saslušanjem maloletnog svedoka M.V. koji se danas nije pojavio na glavnom pretresu.

Janjić je nakon izlaska iz sudnice izrazio nezadovoljstvo što ovaj događaj ni nakon tri godine nije dobio sudski epilog. Iako je u napada zadobio teške povrede u vidu proboja plućne maramice i unutrašnjeg krvarenja, Uroš je kazao da mu mnogo teže pada to što je njegov prijatelj Đeorgiev takođe na optuženičkoj klupi.

- Trenutno nam je najveća briga to što protiv Đorđija i dalje postoji krivična prijava iako smo i ja i on oštećene strane. Pošto se protiv njega vodi krivični postupak, ima problema da dobije srpsko državljanstvo iako ovde živi od 2012. godine. Ovde je završio srednju školu i fakultet, na masteru je i paradoksalno je što je i dalje stranac jer suđenje traje tri godine. Nema dokumenta, ne možemo nigde da otputujemo zajedno, ne može na letovanje, ni u Makedoniju, ima ograničenu slobodu kretanja zato što nas je neko napao. Razočaran sam, još sam pod traumom, bar jednom mesečno imam tu epizodu, ali mi sudija uliva poverenje da će stvari dovesti do kraja – kazao je Janjić.

Radonjić, Zorić i Krstić su negirali krivicu ističući da su sukob isprovocirali Uroš i Đorđi sa kojima se prethodno nisu poznavali ali su se “zakačili” u prolazu a zatim i potukli. Negirali su da su od Uroša tražili da skine majicu i odbacili pripadnost desničarskim organizacijama.

Suđenja u ovom predmetu su više puta odlagana a postupak je pre Valentine Miladinović Pešić, vodilo dvoje njenih kolega.

(Informer)

BONUS VIDEO: Ovo je muškarac koji je izveo krvavi pir u Admirala Geprata

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili