ŽANDARMERIJA SA FANTOMKAMA I DUGIM CEVIMA: Nastavlja se suđenje pripadnicima klana Veljka Belivuka

Tanjug

07. 09. 2022. u 09:08

PRIPADNICI klana Veljka Belivuka koji su u pritvoru u Centralnom zatvoru prebačeni su maricama u zgradu Specijalnog suda u kojoj im se danas nastavlja pripremno ročište.

ЖАНДАРМЕРИЈА СА ФАНТОМКАМА И ДУГИМ ЦЕВИМА: Наставља се суђење припадницима клана Вељка Беливука

Foto: Printskrin

Belivukove "vojnike" pratili su pripadnici Žandarmerije, sa fantomkama, naoružani dugim cevima.

Belivuk i Miljković, podsetimo, nisu u maricama jer oni borave u pritvoru u zgradi suda i zatvorska straža sprovodi ih do sudnice.

Detalji sa pripremnog ročišta grupi Veljka Belivuka

U Specijalnom sudu u Beogradu prekjuče je nastavljeno pripremno ročište u procesu protiv organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, čiji se pripadnici terete za sedam ubistva, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmicu i silovanje.

Pripremno ročište bilo je zatvoreno za javnost, a prema rečima advokata koji su bili prisutni u sudnici, svedok-okrivljeni Nikola Spasojević je drugom svedoku Srđanu Laliću, koji je nedavno dobio isti status, rekao "sada smo u istom timu".

Lalić i Spasojević su zaključili sporazume sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i postali svedoci-okrivljeni i svedočiće protiv ove kriminalne grupe za kazne od 18 i 15 godina zatvora, koje će im biti izrečene na kraju suđenja.

Pored Lalića i Spasojevića, status svedoka-okrivljenog ima i Bojan Hrvatin, koji će protiv grupe svedočiti za kaznu od 14 godina zatvora.

Kako "Novosti" saznaju, još jedan od optuženih mogao bi već na narednom ročištu takođe da dobije status svedoka-okrivljenog. Reč je o Vladi Draganiću, vlasniku kuće u Ritopeku, koji je, navodno, spreman da prizna krivicu u zamenu za manju kaznu. Navodno, on je poslao signal tužilaštvu da je spreman da otkrije nove zločine u zamenu za blažu kaznu.

Belivuk, Miljković i još 28 pripadnika njihove organizovane grupe prvom optužnicom se terete za ubistva Aleksandra Gligorijevića Pukija, Gorana Veličkovića, Lazara Vukičevića, Zdravka Radojevića i Milana Ljepoje, kao i za oružje, drogu, otmicu i silovanje. Drugom optužnicom se terete za ubistva Gorana Mihajlovića i Nikole Mitića.

BONUS VIDEO - SNIMAK HAPŠENjA: Ovo je muškarac koji je izveo krvavi pir u Admirala Geprata

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a