TUČU PAMTI SAMO IZ MEDIJA: Žrtva brutalnog prebijanja u Novom Sadu svedočio protiv Ivana Kontića

Lj. P.

06. 09. 2022. u 22:30

BEOGRAĐANIN Miljan Mandić (28), koga je, kako se tvrdi, 24. avgusta 2020. u Jevrejskoj ulici u Novom sadu prebio Ivan Kontić (30) iz Nikšića, juče je pred Višim sudom u tročasovnom izlaganju tvrdio da se same tuče više seća iz medija i video-zapisa nego što je zapamtio.

ТУЧУ ПАМТИ САМО ИЗ МЕДИЈА: Жртва бруталног пребијања у Новом Саду сведочио против Ивана Контића

Foto: sarajevofest.com

Isticao je da nikada, kao ni te, ali ni prethodne večeri, nije vređao Kontića kada se sreo sa njim, niti mu je pretio.

Govoreći o toj večeri, Mandić je isticao da je sve bilo haotično i da se branio, i da sigurno nikome nije govorio da se ne meša. Pretpostavlja da ga je Kontić, koga inače terete za pokušaj ubistva, udarao u lice, a da ga je u potiljak udario neko, za koga je kasnije saznao da je Ognjen Leđanac, i da je od zadobijenih udaraca ostao bez svesti.

Foto: MUP/Printscreen

Prepričavajući šta se desilo, Mandić je rekao da ga je Ivan uhvatio za jednu, a neko drugi za drugu ruku i da su ga izvukli iz lokala, i da je dok je bio suočen sa četvoricom samo razmišljao kako da se izvuče iz te situacije.

- Razmišljao sam kako četiri osobe pokušavaju da me uvuku u kola. Oni su došli s tom namerom, zaključujem na osnovu njihovih reči: "Hajde da se malo provozamo". Ne znam kako sam dovezen do stana mog brata - ispričao je Mandić, dodajući da je sutradan zbog povreda otišao u bolnicu. - Rekao sam da su povrede nastale od nepoznatih osoba.

Reagujući na ove izjave, Kontić je rekao da Mandić ne govori istinu i da je to, kako je rekao, "njegov propali scenario napisan na 10-15 strana", i dodao da je sve što je rekao u svojoj odbrani na početku suđenja potkrepio činjenicama i dokazima.

Kontićev branilac Zora Dobričanin Nikodinović je takođe reagovala na Mandićev iskaz, navodeći da Mandić kalkuliše od samog događaja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2000, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja