SUD SAD VAGA KANTAREVE PRETNJE: Za utorak zakazan glavni pretres Dejanu Nikoliću u slučaju vranjskog OK Radija

J. S.

13. 08. 2022. u 08:35

U OSNOVNOM sudu u Vranju, u utorak 16. avgusta biće održan glavni pretres u slučaju protiv Dejana Nikolića Kantara, koji se tereti za nasilničko ponašanje, koje je započelo zazidavanjem prozora na prostorijama vranjskog OK radija.

СУД САД ВАГА КАНТАРЕВЕ ПРЕТЊЕ: За уторак заказан главни претрес Дејану Николићу у случају врањског ОК Радија

Foto: Novosti

Kako smo već pisali, ovaj kafić najpre je razbijen, a onda i isprskan belom bojom usred bela dana. Kafić već neko vreme ne radi, a Dejan Nikolić je trenutno u Centralnom zatvoru u Beogradu.

Sve je počelo u septembru 2021, kada je Nikolić tražio broj mobilnog telefona Olivere Vladković, vlasnice OK radija i internet kafea, koji posluje u okviru ovog lokalnog medija. Usledio je neprijatan razgovor i tvrdnja da će im zazidati prozor zbog, kako je rekao, dogradnje svojih prostorija za potrebe kockarnice Coloseum.

Vladkovićeva mu je odgovorila da može da gradi sve što želi tek kada joj bude pokazao dozvolu nadležnih institucija. Dva meseca kasnije, podignuta je skela pod prozorom OK radija, ali je građevinska inspekcija brzo izašla na teren i obustavila radove.

U martu ove godine, Vladakovićeva je prijavila policiji da je dobila preteću poruku, a zatim je u aprilu nepoznata osoba razbila izlog kafea, pa je vlasnica zahtevala zaštitu od MUP. I pored zabrane, nastavljena je izgradnja nelegalnog objekta, a pošto su upućene i nove pretnje građevinska inspekcija je nekoliko puta zatvorila Nikolićevo gradilište, ali su radovi ponovo nastavljani.

U junu je jedna osoba ušla u kafić i uništila ceo enterijer farbom. Drugi muškarac je uneo mobilni telefon, iz kojeg su se, navodno, čule Nikolićeve pretnje. zaposlene u OK radiju 6. juna je u redakciji sačekao zazidan prozor.

NAPAD NA MATIĆA PLAKATIMA

SREDINOM juna u prostorijama kafića upriličen je sastanak Stalne radne grupe za bezbednost novinara kao podrška OK radiju. To je bio povod da na više mesta u Vranju, u noći između 24. i 25. juna, bude izlepljen poster sa likom Verana Matića sa tekstom:

"Veran Matić samozvani građevinski inspektor koji ruši po Vranju. Političarima naređuje, inspekcijskim službama naređuje, hapsi, organizuje rad tužilaštva i sudija, vrši pritisak na medije. Zašto? Sve zbog kafića "No koment" koji se nalazi u lokalu otetom od firme "Čik Kumanovo".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a