DANAS GLEDAJU FOTOGRAFIJE: Nastavak suđenja Zoranu Marjanoviću optuženom za ubistvo supruge Jelene u Borči

Z. U.

04. 05. 2022. u 07:00

U VIŠEM sudu u Beogradu za danas je najavljen nastavak suđenja Zoranu Marjanoviću, optuženom da je 2. aprila 2016. godine ubio suprugu Jelenu na nasipu Crvenka u Borči. Predsednik sudijskog veća sudija Jelena Škulić na prethodnom ročištu zatražila je da joj se dostave fotografije optuženog, koje su snimili foto-reporteri u noći nestanka pevačice.

ДАНАС ГЛЕДАЈУ ФОТОГРАФИЈЕ: Наставак суђења Зорану Марјановићу оптуженом за убиство супруге Јелене у Борчи

Zoran na mestu Jeleninog ubistva / Foto P. Milošević

Interesantno je da je sudija Škulić sama insistirala na izvođenju ovog dokaza, koji nije bio predlog ni tužilaštva, a ni advokata odbrane. Očekuje se da bi danas i branioci mogli da u svetlu ovih novih okolnosti, takođe predlože izvođenje još nekih dokaznih radnji, pa i moguće nove svedoke.

Na prethodnom ročištu završeno je sa izvođenjem dokaza, koje je predložilo tužilaštvo, kao i Marjanovićevi advokati. Mnogi su očekivali da je tako ovaj sudski proces priveden kraju i da će biti zakazane završne reči. Ipak, to se nije dogodilo, već je predlog sudije Škulić doneo nastavak ovog višegodišnjeg sudskog postupka.

Marjanović na suđenja dolazi sa slobode, jer mu je pritvor ukinut pre izvesnog vremena, kada je nadležno krivično veće utvrdilo da na postoje razlozi za njegovo pritvaranje posebno kada se uzmu u obzir dokazi protiv optuženog, sa kojima je tužilaštvo raspolagalo u tom trenutku.

Tokom ovog sudskog postupka saslušano je na desetine svedoka. Ispitivani su i veštaci telekomunikacione struke, ali i stručnjaci za blato. Pročitani su izveštaji patologa, ali i izjava ćerke Zorana i Jelene, koja je bila na nasipu kobnog popodneva.

ORUŽJE

U IZVEŠTAJU veštaka patologa Zorana Stankovića navedeno je da je mlada žena usmrćena sa osam do devet udaraca metalnim predmetom u glavu, da je živa bila kada je bačena u kanal, u kom je kasnije pronađena. Navodi se i da postoji mogućnost da su u zločinu učestvovale dve osobe.

Oružje kojim je ubijena Jelena Marjanović nikada nije pronađeno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NA SUĐENJU MARJANOVIĆU SVEDOČIO POLICAJAC PUCIĆ:  Zoran mi je delovao zabrinuto