UZIMALI DNK I OD POKOJNIKA: Branioci Zorana Marjanovića izneli krupne tvrdnje; Tužilaštvo im prebacuje da prave spektakl

Z. USKOKOVIĆ

11. 02. 2022. u 21:32

KOMPLETNA porodica Marjanović iz Borče u jednom trenutku tokom istrage je bila stavljena na "mere". Njima su bili ozvučeni automobili, pa čak i kuća. Tražimo da se transkripti o tajnom praćenju i prisluškivanju porodice Marjanović stave na uvid. Nije nam jasno zašto taj dokument MUP Srbije od 30. maja 2016. godine nije stavljen u spise predmeta o ubistvu Jelene Marjanović (33).

УЗИМАЛИ ДНК И ОД ПОКОЈНИКА: Браниоци Зорана Марјановића изнели крупне тврдње; Тужилаштво им пребацује да праве спектакл

Foto: Z.U.

Ovo je u petak, u sudnici broj 1 Višeg suda u Beogradu, na suđenju Zoranu Marjanoviću, optuženom da je ubio suprugu 2.aprila 2016. na nasipu Crvenka u Borči, rekao jedan od njegovih branilaca, advokat Nikola Dumnić. U nastavku suđenja na monitorima su prikazani spisi prikupljeni tokom predistrage i istrage ovog zločina.

Predočena su dokumenta o prijavi nestanka Jelene Marjanović, skica lica mesta, satelitski snimak, razne potvrde o oduzetim predmetima, zapisnik sa uviđaja, nalozi za razna veštačenja, izveštaji Biološkog fakulteta o rezultatima uzetih bioloških materijala...

- Molim vas, sudija, da nam čitate imena ljudi od kojih su uzimani DNK uzorci i iz kog razloga, odnosno na koje okolnosti - u jednom trenutku zatražio je advokat Stefan Jokić, dok je njegov branjenik pažljivo na ekranu pratio spise predmeta o ubistvu njegove supruge.

U jednom trenutku, međutim, tokom čitanja izveštaja o DNK brisevima, reagovao je i advokat Aleksandar Zarić:

- Pročitali ste nalaz o brisu Z. M. i navodi se da je reč o pokojnom Z. M., koji se, inače, obesio. Iz kog razloga je to rađeno? Molimo tužioca da nam pojasni zašto ste uzimali bris od pokojnika.

Tužilac Jelena Biorčević Cerović pojasnila je kako se to dogodilo:

- Tokom predistrage i istrage su uzimani biološki tragovi od ljudi, za koje je postojala sumnja da mogu imati veze sa ovim slučajem. U to vreme oni su bili živi.

- Nije tačno - skočio je ponovo advokat Zarić. - Ovaj čovek je već bio mrtav kada ste mu uzeli DNK za analizu.

Ponovo je reagovala i tužiteljka:

- Vi od ovog suđenja pravite spektakl!

Branioci Zorana Marjanovića zatražili su i da im se dostavi izveštaj o ispitivanju čoveka, koji je u kritično vreme bio na nasipu Crvenka u Borči i "vadio gliste". On je priveden i saslušan, ali njegove izjave nema u sudskim spisima. Takođe, kako su istakli, nije ispitan ni čovek koji je zatečen u blizini mesta gde je pronađeno telo mlade žene, a koji je bio u alkoholisanom stanju.

Nastavak suđenja zakazan je za 23. mart.

TRAG OBUĆE MEĐU DOKAZIMA

Sudija Jelena Škulić na kraju suđenja saopštila je da je doneta odluka o zahtevu branilaca Zorana Marjanovića da se u dokazni materijal uvrsti i analiza traga obuće pronađenog na licu mesta, ali sa druge strane kanala.

- Odlučeno je da se dostavi izveštaj o tome da li je taj trag veštačen sa oduzetom obućom Zorana Marjanovića, ali i ostalih članova porodice, i koji je rezultat - kaže advokat Jokić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)