DIJANA HRKALOVIĆ STIGLA U SUD: Očekuje se da danas predloži svoje svedoke i dokaze (FOTO)

Z. U.

27. 04. 2022. u 14:15

DIJANA Hrkalović, bivša državna sekretarka MUP-a, stigla je u Specijalni sud, gde će danas biti nastavljeno suđenje njoj i dvojici nekadašnjih policijskih funkcionera.

ДИЈАНА ХРКАЛОВИЋ СТИГЛА У СУД: Очекује се да данас предложи своје сведоке и доказе (ФОТО)

Foto: M. Anđela

U sud je stigao i njen advokat Vladimir Đukanović, kao i bivši načelnik novosadske policije Milorad Šušnjić, jedan od optuženih, sa svojim advokatom.

Dijana Hrkalović, koja je optužena za trgovinu uticajem, danas bi prvi put trebalo da sudu predloži dokaze i svedoke, za koje smatra da joj idu u korist i da će joj pomoći da se brani od optužnice Tužilaštva za organizovani kriminal.

To isto mogu da urade i ostala dvojica optuženih Dejan Milenković Bagzi, nekadašnji načelnik Službe za specijalne istražne metode (SSIM), kao i Milorad Šušnjić, svojevremeno prvi čovek novosadske policije.

Na prethodnom ročištu nadležni tužilac je obrazložio optužnicu i predložio izvođenje određenih dokaza. Hrkalovićeva je tada negirala krivično delo, koje joj se stavlja na teret. Isto su učinila i ostala dvojica. Hrkalovićeva je u kućnom pritvoru i ima nanogvicu, dok se Milenković i Šušnjić brane sa slobode.

Optužnim predlogom Tužilaštva za organizovani kriminal (TOK) Hrkalovićeva se tereti za dva krivična dela trgovina uticajem u produženom trajanju, zbog čega je tužilaštvo tražilo da joj sud izrekne kaznu zatvora od pet godina. Za Milenkovića tužilac je tražio godinu, a za Šušnjića dve godine zatvora.

Bivša državna sekretarka MUP-a optužena je da je naložila načelniku Milenkoviću da ne postupi odmah po nalozima sudije za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu i postupajućeg tužioca, koji su tražili da im se dostavi automatska obrada mobilnog telefona Veljka Belivuka, u to vreme okrivljenog za ubistvo Vlastimira Miloševića. Kasnije je Belivuk pravosnažno oslobođen.

Hrkalovićeva se tereti i da je sa bivšim načelnikom PU Novi Sad Šušnjićem neovlašćeno prisluškivala bosanskog kriminalca Darka Eleza. Na taj način su, kako se sumnja, uticali da Elez ne dođe pod obradu drugih policijskih odeljenja, te da se spreči da se prema njemu obave druge mere poput tajne pratnje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

VAŽNA VEST ZA PENZIONERE: Ministar Mali otkrio kada kreće isplata uvećanih januarskih penzija