SUĐENJE ZA UBISTVO OLIVERA IVANOVIĆA: Tužilaštvo „raspolaže“ sa četiri zaštićena svedoka

D.Z.

18. 04. 2022. u 13:05

PRED Specijalnim odeljenjem Osnovnog suda u Prištini naredna tri dana (utorak, sreda i četvrtak) biće održana ročišta u sudskom postupku za ubistvo lidera GI SDP Olivera Ivanovića.

СУЂЕЊЕ ЗА УБИСТВО ОЛИВЕРА ИВАНОВИЋА: Тужилаштво „располаже“ са четири заштићена сведока

Foto: D. Zečević

Međutim, kako ističu advokati, branioci optuženih, neizvesno je koji će svedoci tužilaštva naredna tri dana biti saslušani.

- Nemamo informacija koji će svedoci biti saslušani, što je neuobičajeno i zabrinjavajuće - ističu advokati, branioci optuženih Srba u ovom slučaju, koji napominju da je do sada saslušana trećina svedoka optužnice, odnosno tužilaštva, kojih je prema nezvaničnim saznanjima 28. I dok će većina svedoka biti saslušana neposredno, prema rečima advokata, nekoliko svedoka neće biti saslušano na ročištima, već će njihove izjave biti samo pročitane. Međutim, prema nezvaničnim saznanjima „Novosti“, tužilaštvo „raspolaže“ i sa četiri zaštićena svedoka.

Inače, u procesu za ubistvo Olivera Ivanovića, koji je ubijen 16. januara 2018. ispred prostorija svoje GI SDP, terete se Nedeljko Spasojević, Marko Rošić i Rade Basara, koji se nalaze u pritvoru, kao i Silvana Arsović, Dragiša Marković i Žarko Jovanović. Oni se terete da su navodno bili članovi kriminalne grupe, odnosno za zloupotrebu položaja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZNAM ŠTA JE PROBLEM Ceca ima poruku za Piksija pred meč odluke: Vodila sam fudbalski klub