NAPAD NA SRBIJU I VUČIĆA SA SI-EN-ENA: Vjosa Osmani se žalila Kristijani Amanpur na Srbiju, smeta joj dosledna politika naše zemlje

Novosti online

14. 04. 2022. u 21:45

PREDSEDNICA tzv. Kosova Vjosa Osmani gostovala je na televiziji Si-En-En kod ozloglašene novinarke Kristijane Amanpur, i tom prilikom je napala predsednika Srbije Aleksandra Vučića zbog odbrane Kosova i održavanja dobrih odnosa sa Rusijom.

НАПАД НА СРБИЈУ И ВУЧИЋА СА СИ-ЕН-ЕНА: Вјоса Османи се жалила Кристијани Аманпур на Србију, смета јој доследна политика наше земље

Foto: Tanjug/Rade Prelić/AP Photo/Patrik Domi/Jutjub/CNN

Amanpurova je prilikom postavljanja pitanja tvrdila da Srbija nije "uradila dovoljno za Ukrajinu", i pominjala je navodne težnje Srbije da destabilizuje Zapadni Balkan.

- Robna razmena i odnosi Srbije i Rusije su se drastično popravile poslednjih nekoliko godina. Podsećam da je Aleksandar Vučić bio ministar za informisanje u Miloševićevoj Vladi i on se itekako razume u propagandu. Srbija gleda na nas kao na "privremenu zemlju", a mi smo tu da ostanemo. Mi smo suverena država - rekla je Osmanijeva.

Osmanijeva je takođe izrekla sumanutu laž - da Srbija godišnje ima "više od stotinu vojnih vežbi sa Rusijom".

Ona je poredila i navodne ratne zločine počinjene na Kosmetu sa navodnim zločinima počinjenim u Ukrajini.

- Važno je da svi ustanemo protiv tiranije, i da se nadamo da će nakon rata zločinci biti privedeni pravdi. U našem delu sveta, na (tzv.) Kosovu i u Bosni i Hercegovini vidimo negiranje genocida - rekla je Osmanijeva.

Kristijana Amanpur je izveštavala za Si-En-En tokom rata u BiH, a njeni "emotivni izveštaji" koje je slala iz Sarajeva rezultirali su time da su mnogi gledaoci i kritičari doveli u pitanje njenu profesionalnu objektivnost navodeći da su mnogi njeni izveštaji bile nepravedno pristrasni u korist bosanskih Muslimana, na šta je ona odgovorila:

- U nekim situacijama jednostavno je nemoguće biti neutralan, jer ako si neutralan onda si saučesnik. Biti objektivan ne znači tretirati sve strane isto, nego dati jednaku priliku svim stranama da kažu svoje - rekla je tada Amapurova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (13)

VUČIĆ O IZJAVAMA KONAKOVIĆA: Misle da imaju moralno pravo da nam drže pridike