KURTI NAPAO SRBIJU: Nove pretnje našoj zemlji iz Prištine

Tanjug

18. 04. 2022. u 11:43

PREMIJER privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti izjavio je da Priština neće imati "ni gram tolerancije za nelegalne strukture Srbije i organizovani kriminal", prenosi Kosovo onlajn, pozivajući se na Telegrafi.

КУРТИ НАПАО СРБИЈУ: Нове претње нашој земљи из Приштине

Foto: EPA

Kurti tvrdi da su napadi na pripadnike takozvane kosovske policije na severu KiM "teroristički" i da je cilj bio ubistvo policajaca. Dodao je da ministarstvo unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija i kosovska policija analiziraju uzroke i okolnosti napada na pripadnike policije.

U Prištini je pre nekoliko dana saopšteno da je bilo nekoliko napada na pripadnike kosovske policije na severu KiM, uz besramnu optužbu da iza tih napada "stoji Srbija".

Govoreći o dolasku aviona britanskog ratnog vazduhoplovstva u Prištinu, Kurti je rekao da izjave iz Beograda o tome nisu uzete kao činjenice.

- Povećali smo budžet za odbranu Kosova - rekao je Kurti i dodao da je za informacije o daljim koracima koje preduzima Priština nadležno ministarstvo odbrane privremenih institucija, a ne Beograd.

KFOR je 15. aprila saopštio da je avion Britanskog kraljevskog vazduhoplovsta A400M iz baze RAF Briz Norton sleteo na prištinski aerodrom Slatina, sprovodeći operaciju pomoći za britanske vojne kopnenene snage.

Podsetimo, Velika Britanija je privremenim vlastima u Prištini isporučila veću količinu lakih protivtenkovskih raketnih sistema "džavelin" i NLAW.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (6)

MIGOVI I ORLOVI DEMONSTRIRAJU SILU NA PEŠTERU: Pogledajte kako izgleda moćna avijacija Vojske Srbije (VIDEO)