UBODEN NOŽEM U SRCE: Suđenje Damiru Ibrahimoviću za ubistvo Ivana Trifunovića 14. januara 2021.

S. J. M.

01. 04. 2022. u 20:04

RANA na levoj strani grudi je ubodna, sečivo je bilo širine 28 milimetara i išlo je ukoso zdesna nalevo i odozgo nadole direktno u srce.

УБОДЕН НОЖЕМ У СРЦЕ: Суђење Дамиру Ибрахимовићу за убиство Ивана Трифуновића 14.  јануара 2021.

Mesto ubistva u naselju Doktor Ivan Ribar i ubijeni Ivan Trifunović / Foto privatna arhiva

Ovako je povredu Ivana Trifunovića, ubijenog 14. januara prošle godine u novobeogradskom naselju Doktor Ivan Ribar, opisao sudskomedicinski veštak Momčilo Jakovljević. On je u Višem sudu, na suđenju optuženom za ovo ubistvo Damiru Ibrahimoviću, u petak tvrdio da su oguljotine na koži, koje je imao Trifunović, nastale prilikom pada na tlo.

- Oguljen mu je desni čeoni deo, oba kolena, desni kuk i levi ručni zglob. Te povrede su bile sveže, jer se na njima nisu stvorile kraste. One nisu nastale kad je telo vučeno po tlu, jer je nelogično da ga neko vuče za noge, a da je glava na tlu.

Ana Banjac Čanak, veštak iz DNK centra za genetiku, u svom nalazu je utvrdila da je na odeći Ivana Trifunovića bilo DNK tragova Damira Ibrahimovića. Na pitanja njegovog branioca Dejana Lazarevića, ona je kazala i da je na flašici od vode i opušku, koji su nađeni u Ibrahimovićevom automobilu, bilo DNK tragova dve nepoznate muške osobe.

- Te tragove nismo slali drugim laboratorijama na poređenje sa bazom podataka, jer za to nismo imali naredbu Tužilaštva ili suda - kazala je veštak. - Takođe, na paklici cigareta nađeni su DNK tragovi Trifunovića, koji je dominantan, Ibrahimovića i nepoznate osobe u vrlo maloj količini.

Sud je naložio da se do sledećeg ročišta uradi neuropsihijatrijsko veštačenje Ibrahimovićeve uračunljivosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri