IVANU ZARILI NOŽ U GRUDI: Nastavljeno suđenje Damiru Ibrahimoviću, devojka pila i ne seća se svega

S. J. M.

22. 12. 2021. u 17:00

NA suđenju Damiru Ibrahimoviću za ubistvo prijatelja Ivana Trifunovića u novobeogradskom naselju Doktor Ivan Ribar u noći dočeka Srpske nove godine, juče su u Višem sudu svedočili Dunja Čanak i Ivan Đorđević, koji su sa njima prethodno bili na tom slavlju.

ИВАНУ ЗАРИЛИ НОЖ У ГРУДИ: Настављено суђење Дамиру Ибрахимовићу, девојка пила и не сећа се свега

Foto: Fejsbuk

Nakon njihovih iskaza moglo se zaključiti da svi svedoci pričaju različito.

Dunja Čanak je u sudnici ispričala da je u periodu pre te žurke sa Damirom bila u vezi, ali da to nije bilo ništa ozbiljno i da su se dogovorili da zajedno slave Srpsku novu godinu.

- U taj stan sam došla sa Jovanom Žegarcem oko deset uveče. Družili smo se svi, slušali muziku, pili, ne sećam se svega, jer sam malo više popila - kazala je Dunja. - Sećam se samo da je oko tri časa ujutru Damir telefonom pozvao drugove da li Andreja ili Ivana i rekao da krenemo u Urgentni centar. Usput smo pokupili Damirovog oca Nijaza. Kad smo došli Nijaz je ušao u Urgentni, a nas troje smo ostali napolju. Posle je izašao i rekao da idemo kući i da je Ivan Trifunović unutra na reanimaciji.

Dunja je kazala da te noći nije ništa jela, da je pila rakiju i da ne zna koliko je popila.

Na pitanja punomoćnika oštećenih Slavke Babić da li je napuštala žurku, pošto je Damir izjavio da je sa njom posle ponoći išao da se osami na Savskom keju i da su tad povezli Ivana kući, odgovorila je da se ne seća da li je izlazila. Kazala je da je znala da su Damir i Ivan drugari, da blizu žive i da te noći, koliko se seća, među njima nije bilo sukoba, već su se zajedno veselili i pevali.

Damirov prijatelj Ivan Đorđević kazao je u sudnici da je na žurku došao oko ponoći, možda pola sata kasnije:

- Damir je izašao iz stana i nije ga bilo neko vreme. Ne znam koliko se zadržao, jer sam i ja popio tri ili četiri rakije, ali mislim da se brzo vratio. Ne znam ni kad je ni s kim je izašao, jer je stalno neko izlazio iz stana. Ne sećam se kad je Ivan Trifunović otišao, mislim posle jedan, možda oko 2 ili 3 sata. Damir ga je odvezao sa onom devojkom.

Na pitanje punomoćnika Slavke Babić zašto je oko tri sata uporno više puta telefonom zvao Damira, koji mu se nije javljao, a posle i njegovu majku, Đorđević je odgovorio da ga je zvao da vidi gde je, pošto je bio izašao iz stana gde su slavili.

- Javio mi se i rekao: "Džane (Ivanov nadimak), sranje, našao sam ga kod teretane". Pomenuo je Urgentni i ja sam zvao Damirovog oca da mu to kažem - ispričao je Đorđević.

Inače Ivan Trifunović je ubijen ubodom noža u grudi oko tri časa ujutru 14. januara. Njegov otac, koji ga je tražio, zatekao ga je nedaleko od zgrade na pločniku i Damira pored njega, koji je govorio: "Džane izdrži". Zajedno su ga uneli u Ibrahimovićev auto i odvezli u Urgentni centar.  Ibrahimović je na suđenju tvrdio da je Damira neko drugi ubo nožem i da je on tad došao i pokušao da mu pomogne.

RAZLIKE I PODUDARNOST

KAD je Damir iznosio odbranu kazao je da je zamolio Ivana da odveze Dunju kući, koja je živela malo dalje, jer Ivan jedini na žurci nije pio.

Jovan Žegarac koji je svedočio na prošlom ročištu tvrdio je da su, kad je on otišao sa žurke oko pola tri, Ivan, Damir, Dunja i još dva druga ostali u stanu.

Inače svi do sada tvrde da na žurci nije bilo nikakvih problema i sukoba.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)