LOCIRAN U ZATVORU: Odloženo suđenje bivšem inspektoru Božidaru Stoliću zbog izostanka drugooptuženog

Z. USKOKOVIĆ/ N. BIJELIĆ

18. 03. 2022. u 06:30

SUĐENjE suspendovanom inspektoru Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) Božidaru Stoliću (36) i Berancu Filipu Goluboviću (26) odloženo je juče u Specijalnom sudu u Beogradu, zbog nedolaska drugooptuženog.

ЛОЦИРАН У ЗАТВОРУ: Одложено суђење бившем инспектору Божидару Столићу због изостанка другооптуженог

Kazniona u Pančevu, Foto Ž. Knežević

Kako je saopšteno, Golubović je trenutno na izdržavanju kazne u Okružnom zatvoru u Pančevu, ali se njegova lokacija nije znala sve do početka glavnog pretresa. Iz tog razloga zatvorske vlasti nisu bile obaveštene na vreme kako bi mogli da ga dovedu na suđenje.

Naime, na prethodnom ročištu, održanom 2. februara ove godine, Stolić i Golubović, koji se pojavio u sudnici broj 2 u Ustaničkoj ulici, usmeno su obavešteni o nastavku pretresa. Još tada je, međutim, mladi Beranac nagovestio da je dobio odluku o pravosnažnosti presude po kojoj je ranije osuđen zbog nedozvoljene trgovine narkoticima i držanja oružja bez dozvole.

- Zatražiću odlaganje izdržavanja kazne - obavestio je Golubović sudsko veće.

U međuvremenu, kako saznajemo, njega je početkom marta zaustavila policija u Beogradu u rutinskoj kontroli. Utvrđeno je da vozi neregularan auto, ali i da ima pravosnažnu kaznu zatvora. Kako se ispostavilo, bez obzira na to što je hteo da odloži izdržavanje kazne, niti on, a ni advokat nisu za takvu mogućnost podneli zahtev.

- Uhapšen je i sproveden u Centralni zatvor u Beogradu - navodi naš sagovornik.

- Posle sprovedene procedure, 11. marta, prebačen je u novu kaznionu u Pančevu.

Božidar Stolić, Foto N. Skenderija

Predsednik Krivičnog veća Zoran Šešić zamerio je Golubovićevom advokatu Marku Saviću što sud na vreme nije obavestio u kom je zatvoru, kako bi mu se blagovremeno uputio poziv.

Golubović i Stolić optuženi su za udruživanje radi vršenja krivičnih dela, a policajac i za zloupotrebu službenog položaja u produženom trajanju. U prvom pojavljivanju u sudnici, početkom februara, obojica su tvrdila da nisu krivi. Njih optužnica Tužilaštva za organizovani kriminal tereti da su pripadnici kriminalne ekipe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, ali i da je Stolić, za novac, preko Golubovića, vođama ove grupe dostavljao informacije iz istrage.

Zastupnik optužnice, zamenik tužioca za organizovani kriminal Saša Ivanić, predložio je sudu izvođenje određenih dokaza, ali i uvid u neke spise, kao i dokumenta MUP Srbije.

Golubovićev iskaz dat u prostorijama SBPOK, u prisustvu njegovog branioca, u kom opisuje kako je teklo poznanstvo sa Stolićem, ali i priznanje da je od njega tražio usluge i informacije iz istrage protiv Belivuka i Miljkovića, bitan su deo optužnice.

Filip Golubović, Foto M. Anđela

ODBIJEN ZAHTEV ADVOKATA

STOLIĆEV advokat Branislav Bogdanović zatražio je da se iskaz Beranca, koji je izjavio da poseduje i srpsko državljanstvo, dat u policiji izuzme iz spisa, jer je, kako je istakao, pribavljen na nezakonit način.

- Golubovićev iskaz je audio i video snimljen u policiji u prisustvu njegovog advokata.

Ništa nije dodavano ili menjano. Ovaj dokaz je uzet po ZKP i validan je dokaz - bio je jasan zastupnik optužnice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a