ODLOŽEN PRETRES: Sud hoće da ispita Milana Beka lično

J. D. Lj.

16. 12. 2021. u 12:49

APELACIONI sud u Beogradu započeo je danas pretres u drugostepenom postupku protiv Aleksandra Zdravkovića, koji je prvostepenom presudom osuđen na devet godina zatvora zbog pokušaja ubistva biznismena Milana Beka.

ОДЛОЖЕН ПРЕТРЕС: Суд хоће да испита Милана Бека лично

Foto arhiva V. N.

Sud je nakon kratkog izjašnjenja Zdravkovića, odlučio da pretres odloži kako bi ponovo pozvao oštećenog Beka da svedoči, jer se on danas nije pojavio iz zdravstvenih razloga.

Iako je sudije zanimalo koji su to tacno razlozi, Bekova punomoćnica Zara Tijanić Jevtović nije mogla da otkrije zbog prisustva novinara, ali je rekla da može sudu da dostavi lekarsku dokumentaciju.

Sud je punomoćnici dao tri dana rok da dostavi lekarsku dokumentaciju o Bekovom zdravlju nakon čega će odrediti termin za na nastavak pretresa.

Zdravsković je prethodno rekao da ostaje pri svemu što je do sada izjavio u prvostepenom postupku, a on je decidno negirao da ima veze da ovim krivičnim delom.

Apelacioni sud je odlučio da sam izvede ključne dokaze na pretresu nakon što je razmatrao žalbe tužilaštva i odbrane na prvostepenu presudu.

Ovaj sud treba da donese pravosnažnu presudu, jer je prvu prvostepenu već jednom ukidao.

Zdravković je prvostepenom presudom na koju su izjavili žalbe i odbrana i tužilaštvo, osuđen za krivično delo "teško ubistvo u pokušaju", jer je zajedno sa NN licem pokušao da ubije Beka, kao i jer je umišljajem doveo u opasnost i život njegovog vozača Dragana Dragaša.

Ovaj događaj odigrao se u novembru 2014. godine ispred Bekove kuće na Senjaku, kojom prilikom je Beko teško ranjen.

Beko je na poslednjem suđenju, pred izricanje druge prvostpene presude početkom aprila ove godine, rekao da je s protekom vremena sve uvereniji da je Zdravković osoba koja je pucala na njega, a da u svom najbližem okruženju kaže “da, on je taj”.

BONUS VIDEO: NAROD PATI DOK SE NEKI BAHATE: Izjava Jovaninog brata nakon presude vozaču

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

TRAŽE DA ĆERKA JANA SVEDOČI: Nastavlja se suđenje Zoranu Marjanoviću, optuženom za ubistvo supruge Jelene (FOTO)