OTEO OD PENZIONERA 245.000 DINARA: Tužilaštvo podiglo optužnicu protiv razbojnika sa Zvezdare

N.B.

09. 12. 2021. u 13:05

PRVO osnovno tužilaštvo u Beogradu podiglo je danas optužnicu protiv Bojana M. (36) jer je, kako se sumnja, 19. oktobra opljačkao penzionera Branka S.

ОТЕО ОД ПЕНЗИОНЕРА 245.000 ДИНАРА: Тужилаштво подигло оптужницу против разбојника са Звездаре

Foto: MUP Srbije/Instagram/mojbeograd_rezerva

Kako je saopšteno, na teret mu se stavlja razbojništvo, a tužilaštvo od suda traži da se posle održanog glavnog pretresa okrivljenom izrekne zatvorska kazna, kao i da mu se izrekne mera bezbednosti obaveznog lečenja od narkomanije.

Prema onome što se navodi, Bojan M. je uočio Branka S. da plaća račune iz koverte koju je držao u džepu, nakon čega ga je pratio idući iza njega. Zatim mu je u Ulici Petra Kolendića, u beogradskom naselju Zvezdara, prišao, oborio ga na zemlju i iz jakne mu oduzeo novac, tačno 245.000 dinara, nakon čega je pobegao.

Osumnjičeni je ubrzo uhapšen, a prilikom saslušanja u tužilaštvu odlučio je da se brani ćutanjem. 

- Tužilaštvo je u istrazi ispitalo oštećenog, kao i tri svedoka, pribavilo snimke sa sigurnosnih kamera, naložilo komparativno veštačenje video-snimka i odeće okrivljenog, te je naložilo psihijatrijsko veštačenje na okolnosti uračunljivosti okrivljenog u vreme izvršenja krivičnog dela, kao i na okolnost da li je okrivljeni zavistan od upotrebe opojnih droga, te da li postoji potreba za izricanjem mere bezbednosti obavezno lečenje narkomana - piše u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!