TUŽILAŠTVO TRAŽI NAJMANJE PET GODINA ZATVORA: Nikola vozio BMV pijan i nadrogiran, čovek nastradao

J. Ćosin

06. 12. 2021. u 12:29

VIŠE javno tužilaštvo zatražilo je danas da se Nišliji Nikoli Slavkoviću (30) izrekne kazna zatvora od najmanje pet godina zatvora zbog teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja koje je za posledicu imalo smrt Leskovčanina Ekrema Alimanovića (49).

ТУЖИЛАШТВО ТРАЖИ НАЈМАЊЕ ПЕТ ГОДИНА ЗАТВОРА: Никола возио БМВ пијан и надрогиран, човек настрадао

Foto: J. Ćosin

Slavković se tereti da je 7. decembra 2019. godine, vozeći pod dejstvom alkohola od 1,6 promila i pod uticajem kokaina, svojim vozilom „BMV“ brzinom od 84 kilometara na čas na putu Niš—Doljevac prešao iz desne u levu saobraćajnu traku i udario u „ford“ kojim je upravljao Ekrem, dok su njegov sin Kristijan i tast Nezir gurali vozilo koje se pokvarilo. Od siline udarca oba vozila su odbačena i to na suprotne strane kolovoza, a „BMV“ se prevrnuo na krov.

Zamenik višeg javnog tužioca Milena Cvetković u završnoj reči istakla je da je izvedenim dokazima nesumnjivo utvrđeno da je Slavković izvršio delo za koje se tereti.

- Okrivljeni se nije pridržavao saobraćajnih propisa jer je vozilom upravljao pod dejstvom alkohola i kokaina, što ga je učinilo nesposobnim za bezbednu vožnju. Prešao je iz desne u levu saobraćajnu trajku i prednjim delom svog udario u vozilo oštećenih. Odbrana okrivljenog je bila neiskrena i nedosledna, više puta menjana, od toga da se ne seća spornog događaja, pa do toga da je prešao u suprotnu traku, ali zbog kvara vozila – rekla je Cvetkovićeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!