POČINJE SUĐENJE, A HAKERA NEMA: U Teksasu zakazano ročište našim državljanima

D. A.

26. 11. 2021. u 09:11

NA sajtu Ministarstva pravde SAD objavljena je informacija da će grupi od 12 državljana Srbije, Crne Gore i Filipina početi suđenje 13. decembra u sudu u Teksasu.

ПОЧИЊЕ СУЂЕЊЕ, А ХАКЕРА НЕМА: У Тексасу заказано рочиште нашим држављанима

Kristijan Krstić i Ksenija Atilano / Privatna arhiva

Na osnovu istrage FBI, oni su uhapšeni pod optužbom da su počinili digitalnu prevaru tešku 70 miliona dolara. Većina optuženih je iz Niša, a kao vođa grupe označen je Kristijan Krstić, koji je nakon puštanja iz pritvora, zajedno sa suprugom Ksenijom Fej Atilano (na slici), nestao iz Srbije.

Ostali optuženi, osim jednog, koji je dobrovoljno pristao da bude izručen, nalaze se u svojim zemljama i protive se izručenju.

Nenad Mladenović odbacuje optužbe da je učestvovao u prevari i tvrdi da nikakvu informaciju o izručenju i početku suđenja nije dobio.

- Koliko mi je poznato, ni Sud za ljudska prava u Strazburu nije odlučio da li bi trebalo da budemo izručeni - kaže Mladenović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju