BRACANOVIĆ NIJE DOŠAO DA SVEDOČI: Odloženo suđenje za "prvu otmicu Zemunaca"

S. J. M.

22. 11. 2021. u 13:22

NEKADAŠNjI zamenik načelnik Državne bezbednosti Milorad Bracanović nije se danas pojavio kao svedok u Višem sudu na suđenju bivšem policijskom inspektoru Milanu Radukiću, Saši Đajiću, Goranu Ristiću i nekadašnjem pripadniku "Zemunskog klana" Nikoli Bajiću, optuženim za razbojništvo, koje se prema sumnjama tužilaštva dogodilo posle otmice studenta Novaka Stevanića (22).

БРАЦАНОВИЋ НИЈЕ ДОШАО ДА СВЕДОЧИ: Одложено суђење за прву отмицу Земунаца

Foto Privatna arhiva

Bracanović je uredno primio poziv, ali nije poslao sudu objašnjenje zašto ne može da dođe. On će biti ponovo pozvan za sledeće ročište sredinom januara.

Inače, suđenje, koje je u medijima poznato kao "prva otmica zemunaca", nije ni održano, jer na pretres nije došao optuženi Ristić. On se pre mesec dana zarazio koronom, a njegov branilac Ivan Bajazit kaže da mu je bilo loše, da ima posledice i da tek u petak ima zakazanu kontrolu u domu zdravlja.

- Očekivao sam da će doći, ali me pozvao sinoć i jedva je govorio. Kazali su mu da više nije zarazan, ali on nema zvaničnu potvrdu o tome - kazao je Bajazit.

U ovom predmetu je trebalo da svedoči i Ljubiša Buha Čume, ali je on to odbio da učini u prisustvu javnosti, ukoliko ne dobije policijsku zaštitu, jer je, kaže, nekoliko "Zemunaca" izašlo iz zatvora i on se ne oseća bezbedno. Sud je vezano za Buhu pisao jedinici za procenu ugroženosti, ali još nije dobio nikakav odgovor.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ O ČUDNOJ IZJAVI PREDSEDNIKA UKRAJINE: Niko ne shvata ozbiljno to što Zelenski govori