BOŠKO OPTUŽEN DA JE UBIO SUPRUGU: Deca bila u sobi pored dok je trajao krvavi pir, tužilaštvo traži najmanje 10 godina zatvora

J.D.Lj.

19. 11. 2021. u 15:51

VIŠE javno tužilaštvo u Beogradu zatražilo je danas od Suda da Boška Spasića osudi na namanje 10 godina zatvora zbog ubistva supruge Jelene Spasić, koje se dogodilo 29. maja 2019. godine u porodičnom stanu na Vračaru.

БОШКО ОПТУЖЕН ДА ЈЕ УБИО СУПРУГУ: Деца била у соби поред док је трајао крвави пир, тужилаштво тражи најмање 10 година затвора

Foto P. Milošević

Branioci, pak, tvrde da je reč o ubistvu iz nehata, jer je optuženi i sam pokušao da se ubije, tako što bi prerezao vene, a supruga ga je u tome sprečavala, pa joj je u toj situaciji naneo povrede bez želje da to učini, a posebno ne da je usmrti.

Branioci su takođe tražili da mu Sud ukine pritvor i odredi kućni pritvor uz nanogicu do pravosnažnosti presude.

Spasić je u završnoj reči rekao:

- Kajem se zbog svega, moja najveća kazna je moj život koji treba da nastavim sa ovim posledicama, bez mogućnosti da ovo ispravim - rekao je on.

Sud je zakazao izricanje presude za petak 26. novembra.

Tokom suđenja Spasić je tvrdio da u momentu ubistva nije bio svestan i da se ne seća da je počinio to delo, nego je za smrt supruge saznao tek nakon buđenja u Urgentnom centru.

Optuženi je takođe naveo da je više puta pokušao sebi da oduzme život zbog finansijskih problema, od čega ga je odvratila upravo supruga.

Spasić je optužen da je ubio svoju ženu Jelenu ubodima noža u predelu vrata, nakon čega je sebi prerezao vene pokušavajući da izvrši samoubistvo, dok su dvojica njihovih maloletnih sinova bila u susednoj sobi.

BONUS VIDEO: "FT1P" daje odgovor, kako da osnujete preduzeće?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

TRAŽE DA ĆERKA JANA SVEDOČI: Nastavlja se suđenje Zoranu Marjanoviću, optuženom za ubistvo supruge Jelene (FOTO)