DVE GODINE ZA "DRIBLANJE" STOJKETA: Zrečena presuda Urošu Jankoviću zbog prevare

V. N.

29. 09. 2021. u 19:57

UROŠ Janković (40), bivši potpredsednik Opštine Čukarica, osuđen je u sredu u Specijalnom sudu u Beogradu na dve godine zatvora i novčanu kaznu od dva miliona, jer je zajedno sa dvojicom saučesnika prevario golmana Vladimira Stojkovića, kome je prodavao tuđe placeve u Makiškom polju.

ДВЕ ГОДИНЕ ЗА ДРИБЛАЊЕ СТОЈКЕТА: Зречена пресуда Урошу Јанковићу због преваре

Vladimir Stojković i Uroš Janković

Iako je tokom istrage Stojković optužio Jankovića da ga je prevario, tokom trajanja postupka promenio je iskaz uz obrazloženje da se u "međuvremenu desilo dosta toga".

- Tri godine sam razmišljao i shvatio da sam se ogrešio o Uroša Jankovića. Ja sam tada njega video kao glavnog krivca, bio sam uvređen i povređen, bio je čovek kome sam verovao i zato sam u nekim stvarima malo prenaglio. U tom trenutku to je bio moj lični utisak, ali želim da spavam s mirnom savešću - rekao je golman pred sudskim većem, koje mu nije poverovalo. Istom presudom, Specijalni sud je naložio da se Jankoviću oduzme protivpravna imovinska korist od 4,5 miliona dinara.

Jankovićevi saučesnici, Vladimir Đurković, koji se predstavljao kao advokat i fudbalski menadžer Miroslav Stefanović, ranije su sklopili sporazume o priznanju krivice sa tužilaštvom i osuđeni su na kazne od 19 meseci zatvora, odnosno godinu dana kućnog zatvora.

Advokat Dragan Palibrk, Jankovićev, branilac najavio je da će uložiti žalbu Apelacionom sudu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona