TUŽILAC IZMENIO OPTUŽNICU: Sudija Cvejić - Iznošenjem dokaza tokom suđenja promenjeno činjenično stanje

S. Kostić

21. 09. 2021. u 08:33

U VIŠEM sudu u Sremskoj Mitrovici juče nije održan glavni pretres, na kojem se sudi Marku (55) i Lazaru (20) Jovišiću kao i Aleksi Mrđi (20) iz Stare Pazove, zbog otmice Petra Mitrovića (14) iz Stare Pazove.

ТУЖИЛАЦ ИЗМЕНИО ОПТУЖНИЦУ: Судија Цвејић - Изношењем доказа током суђења промењено чињенично стање

Foto:

Kako kaže sudija Milica Cvejić, do odlaganja je došlo jer je tužilaštvo podnelo izmenjen optužni akt, sa kojim tek treba da se upoznaju odbrana, ali i sudija. Suđenje koje traje godinu dana privodi se kraju, a sledeći glavni pretres zakazan je za 11. oktobar.

Prema otpužnici, koju je podiglo tužilaštvo, Marko i njegov stariji sin Lazar, ali i mladićev prijatelj Aleksa, okrivljeni su da su 27. oktobra 2019. oteli Mitrovića i držali ga zatočenog u napuštenoj vikendici u Belegišu.

- Tokom suđenja činjenično stanje je promenjeno iznošenjem dokaza i veštačenjem. Smatra se da nije bilo onako kako je prvobitno napisano u optužnici, i zato je došlo do izmene optužnog akta. Pravna kvalifikacija je ostala ista i trojica okrivljenih su i dalje u pritvoru - pojašnjava sudija Cvejić.

Otmica dečaka potresla je javnost kada se pronela vest da je tog oktobra pola sata pre ponoći u Ulici Branka Radičevića u Staroj Pazovi nestao Petar. Dečaka koji je bio na biciklu, kako se navodi u optužnici, presreli su Jovišići, Lazar i njegov tada maloletni sedamnaestogodišnji brat N. J., kao i njihov drug Aleksa, a zatim ga oteli i vezali, da bi ga putničkim automobilom "fijat punto" odvezli u napuštenu vikendicu gde su ga držali nekoliko sati. U nedovršenoj kući u blizini Dunava na dečaka je motrio najstariji Jovišić.

Petrovu otmicu prijavila je majka, kojoj je bila sumnjiva telefonska komunikacija sa njim, a operativnim radom policije dečak je za manje od 24 sata, nepovređen, vraćen svojim roditeljima.

I protiv najmlađeg Jovišića (18), koji je u to vreme bio maloletan, vodi se sudski postupak za maloletna lica u Višem sudu u Sremskoj Mitrovici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati