NASTAVLJENO SUĐENJE ZBOG PALJENJA AMBASADE SAD: Žandarmerija okasnila

S. J. M.

16. 09. 2021. u 19:35

SUĐENjE nekada visokim policijskim funkcinerima Slobodanu Vukoliću, Stevanu Bijeliću, Mladenu Kuribaku, Zoranu Raškoviću i Bojanu Markoviću, za krivično delo izazivanje opšte opasnosti kada je 2008. zapaljena ambasada SAD, nastavljeno je juče u Višem sudu saslušanjem svedoka Dragana Bogosavca i Miladina Despotovića.

НАСТАВЉЕНО СУЂЕЊЕ ЗБОГ ПАЉЕЊА АМБАСАДЕ САД: Жандармерија окаснила

Foto: Arhiva Novosti

Bogosavac, koji je tad bio načelnik Uprave saobraćajne policije, ispričao je da je te večeri policijska jedinica koja je obezbeđivala ambasadu trpela napad huligana i da je Rašković pozvao Žandarmeriju da interveniše, ali se oni nisu odmah pojavili. Kazao je i da niko od optuženih te večeri ni na koji način nije sabotirao rad policije.

Foto: Arhiva Novosti

Despotović, koji je tad bio zamenik načelnika beogradske policije, kazao je da nije čuo da je neko naređivao Vukoliću, koji je te večeri bio rukovodilac u komandnom štabu, ali da je bilo sugestija šta je najbolje da se radi kad je napadnuta ambasada.

- Vukolić je naredio Raškoviću da izvede Žandarmeriju i ovaj ih je istog momenta pozvao. Javio im je naređenje i tad se veza prekinula. Nije mogao da je ponovo uspostavi narednih 15 minuta. Da li je čovek sa druge strane čuo šta mu je rekao, ne znam, ali je žandarmerija intervenisala tek posle 20 minuta - kaže Despotović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVETSKI DAN KLIMATSKIH PROMENA: Zaštitimo našu planetu od globalnog zagrevanja